Agderposten

Stor økning i antall drukninger

-

I løpet av første halvår druknet 52 personer. Det er 14 flere dødsfall sammenlign­et med samme periode i 2017.

– Tallene er dramatiske og lite hyggelig lesing. Dette skyldes flere forhold, men den viktigste årsaken er at flere trekker mot sjøen når vi opplever rekordvarm­e over såpass lang tid, sier kommunikas­jonssjef Frode Pedersen i Redningsse­lskapet.

Ifølge Redningsse­lskapet har 46 menn og 6 kvinner druknet i første halvår. 27 av disse omkom etter fall fra land eller brygge, mens 13 personer druknet fra båt, kajakk eller seilbrett.

Videre viser dødsstatis­tikken at flest drukninger skjedde i Hordaland. Der druknet sju personer, to flere enn antallet for Trøndelag og Sogn og Fjordane. Rogaland, Buskerud og Møre og Romsdal hadde fire drukninger i løpet av samme periode.

På landsbasis er to av de omkomne barn under 14 år.

– Som regel skjer en drukning stille, så vi minner om at det er viktig å være hverandres gode venn og vaktbikkje. Bruk vest på barna om du er i nærheten av vannet. Sørg for at alle har flyteplagg på seg når familien befinner seg i båt på sjøen, sier Pedersen: – Bad aldri alene eller uten at noen har et øye på deg. Jo tryggere rammene er, jo finere blir opplevelse­n. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway