Agderposten

Forbereder seg på flere storkamper

Madelen ble viet stor oppmerksom­het på global sportskana­l

- ▶ thth@agderposte­n.no

Madelen Søfteland vant i juni verdenscup­en i K1-klassen. Utover høsten kan det bli flere storkamper og EM-deltakelse for 29-åringen fra Roresanden.

Men i disse dager har kickbokser­en «sommerferi­e» hjemme i Grimstad, før hun drar tilbake til Italia for å spisse formen inn mot sin neste kamp 28. juli.

Søfteland forteller at det kan gå mot EM-deltakelse til høsten, men at det foreløpig er opp til landslaget.

– Nå er det egentlig to ting på en gang. Jeg har muligens to proffkampe­r i september. Men jeg har tidligere samarbeide­t godt med det norske landslaget, og ble kontaktet av dem nå nylig etter at K1 ble tatt opp i World og European Games. De ønsker nå et landslag innen K1 for å delta i EM i Slovakia i midten av oktober. For meg er det positivt med samlinger gjennom landslaget, men det er en del ting som må avklares før jeg sier ja til det, forklarer Søfteland til Agderposte­n.

Trener aldri med broren

Madelen Søfteland er søsteren til skøyteløpe­r Thomas Henrik Søfteland.

Men til tross for to idrettsutø­vere i familien trener de to så godt som aldri sammen.

– Jeg tror Thomas og jeg har hatt en økt sammen eller noe, sier Madelen og ler.

– Vi trener jo helt forskjelli­g. Mens jeg trener med høy intensitet kan jo han ta en sykkeltur på flere timer.

Nå som hun er hjemme prø- v er hun å være kreativ i trenings hverdagen.

– Jeg prøver å trene så ofte som mulig ute. Og nå har jeg jo for første gang truffet med været. Jeg tror dette blir første gang at jeg drar til Italia brunere enn da jeg kom. Det er litt lettere å trene her enn i Trieste. Der er det litt mer folk, så det er litt greiere her, sier Søfteland.

– Men man må være kreativ når man legger opp treningene nå når man ikke har treneren her. Man må ordne ting selv, men jeg tror det er sunt å bryte opp treningen litt. Jeg trener sammen med en i Grimstad kickboxing­klubb, og da får jeg også trene sammen med noen med en annen rytme, noe som er bra. Da må man tilpasse seg og lese motstander­en, som man må i kamp.

Hun flyttet til italienske Trieste i 2016, der hun trenes av Didier Le Borgne.

Kontaktet av ESPN

Grimstad-jenta ble tidligere i år kontaktet av den globale sportskana­len ESPN, med base i Argentina, angående en dokumentar på et snaut kvarter.

– Først så gadd jeg ikke å svare, for jeg trodde det var tull. Men så sendte de meg mer om prosjektet, så da måtte jeg bare beklage. Det passet meg egentlig bra siden det ble vist i SørAmerika, for der kjenner jeg ikke så mange, sier Søfteland og ler.

I en av sekvensene med Søfteland skyggeboks­er hun midt i Trieste.

– Det var kjempeklei­nt! Han som filmet sto så langt unna at man nesten ikke kunne se han. Men jeg er veldig fornøyd med hvordan filmen ble, legger hun til et var i regi ESPN Woman at Søfteland ble med i serien.

Thomas Skjeggedal Thorsen

 ??  ?? HJEMME: Agderposte­n møtte Madelen Søfteland på Landvik, der hun pleier å trene skyggeboks­ing når hun er hjemme.
HJEMME: Agderposte­n møtte Madelen Søfteland på Landvik, der hun pleier å trene skyggeboks­ing når hun er hjemme.
 ??  ?? FOKUS: Selv om det er sommer og varmt holder ikke Søfteland noe igjen i treningen.
FOKUS: Selv om det er sommer og varmt holder ikke Søfteland noe igjen i treningen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway