Agderposten

Startet festivalen – nå er han psykolog her

Stian Tobiassen var i sin tid med på å starte den « første utgaven» av Skral Festival i 2006. Han er fortsatt her vært år, men nå som psykolog hos Skral Hospital.

-

– Skral og mental rimer jo, så vi hadde konseptet klart. Vi måtte bare fylle det med noe, forteller Tobiassen.

Han er fortsatt med i Skral-styret, men holder seg unna arrangørop­pgavene under festivalen. Nå er han her for dem som kan trenge enten en prat eller en trøstende skulder under festen.

– Av og til trenger noen å sitte her og prate litt. Når det er 12-14.000 mennesker her ute, er det vanskelige­re for noen enn andre. Hvert år skjer det noe alvorlig mellom alt det som er gøy. Det handler egentlig om å ta dette på alvor, sier Tobiassen.

Han jobber hos Stine Sofies Stiftelse, og har i år fått med seg mange herfra på laget. Blant annet er det også sykepleier­e fra stiftelsen som er med.

– Av og til er det også noen som er ensomme og trenger noen å prate med. Da kan de komme hit, forteller Eiril Skomedal.

Hos Skral Hospital kan man få alt fra ørepropper, prevensjon eller en fysioterap­eut. Et ganske godt utvalg til å være på festival, med andre ord.

– I alt har vi med oss 5.500 kondomer i alle størrelser, så vi er klare for å ta imot de ungefestiv­algjenger n e, smiler gjengen i hospitalet.

 ?? FOTO: KAROLINE N. DARBO ?? HJELPER TIL: Selv om Stian Tobiassen meldte seg ut av arrangørsi­den av festivalen, er han fortsatt til stede.
FOTO: KAROLINE N. DARBO HJELPER TIL: Selv om Stian Tobiassen meldte seg ut av arrangørsi­den av festivalen, er han fortsatt til stede.
 ??  ?? SKRAL HOSPITAL-GJENGEN: Teamet er på plass med alt du skulle trenge! Her er Tarik Batlak, Anders Dovran, Anders Nordhaug, Eiril Skomedal og Ada Sofie Austegard.
SKRAL HOSPITAL-GJENGEN: Teamet er på plass med alt du skulle trenge! Her er Tarik Batlak, Anders Dovran, Anders Nordhaug, Eiril Skomedal og Ada Sofie Austegard.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway