Agderposten

Serverer mat hun finner i fjæra

Finner du frem til Basthaven på Sandøya i Tvedestran­d, serverer Trine Jenssen mat hun helst har plukket selv i strandkant­en.

-

– Jeg liker å eksperimen­tere med smaker og bruke mest mulig kortreiste, gode, råvarer, sier Trine Jenssen, mens hun skjærer tynne skiver av en saltet og røkt stokkand.

Kjøkkenet til Basthaven er lite og praktisk, restaurant­en på utsiden er en intim brygge- kant. Firmaet hennes er både et snekkerver­ksted for mindre nytte- og pynteartik­ler, og kulinarisk opplevelse­ssted.

Hun har skiltet veien til brygga med 50 meters mellomrom, så ikke turistene skal gå seg vill på veien fra ferjeleiet. De som kommer frem, får en opplevelse.

– Sjømat er ikke bare fisk. Jeg ville lage noe med havtang og and, men med noe ekstra, så jeg fant strandløk og det passet veldig godt sammen. Jeg liker å bruke det en finner, sier Jenssen.

Resultatet er and med en havsalat, der tangen er kokt i eddik og sukker. Det smaker som havtåke, og er bare ett eksempel på Jenssens filosofi.

– Folk synes det er morsomt med uvanlig mat, så jeg leter opp forskjelli­ge ting jeg kan sette sammen til god mat. Jeg har hatt torsketung­e på menyen, nå lurer jeg på om hvaltartar blir det neste, smiler den originale kokken.

 ?? FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ?? SJØMT: And med tang og strandløkb­lomst på Basthaven, Sandøya.
FOTO: FRANK JOHANNESSE­N SJØMT: And med tang og strandløkb­lomst på Basthaven, Sandøya.
 ??  ??
 ??  ?? SMAKER HAV: Knopptang med strandløkb­lomst i marinade.
SMAKER HAV: Knopptang med strandløkb­lomst i marinade.
 ??  ?? EGENKOMPON­ERT: Trine Jenssen med sjømat uten sjødyr.
EGENKOMPON­ERT: Trine Jenssen med sjømat uten sjødyr.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway