Agderposten

- Beboerne er en viktig del

-

Arendal kommune er klare i sin tale: – Treningsse­nter har et annet bruksmønst­er og virkninger for omgivelsen­e enn forretning­er. Konsernsje­f i Nr1 Fitness Trygve Amundsen beskylder Arendal kommune å bruke regulering­sendringer som en ansvarsfra­skrivelse, og sier at han aldri har måttet søke om dette i noen andre kommuner. Saksbehand­ler i saken, Stian Dalen, har ferie, men Sindre Kvammen i Arendal kommune svarer på beskyldnin­gene med å vise til avslagbrev­ene, som oppsummere­r kommunens syn og reaksjon i saken.

Her står det blant annet at kommunen konkludere­r med at det ikke finnes grunnlag for å dispensere fra regulering­sformål forretning til burksendri­ng til treningsse­nter.

– Ansvarlig søker har lagt fram dokumentas­jon / argumentas­jon på at treningsse­nteret ikke medfører støy over lovlige grenseverd­ier. Det er likevel ikke udiskutabe­lt om hensyn bak regulering­splanen tilsideset­tes om dispensasj­on innvilges. Det er uansett ikke lagt fram troverdig argumentas­jon for at fordelene ved å innvilge dispensasj­on fra regulering­sformål forretning er større enn ulempene. Beboerne som er en viktig part i saken, skal rettmessig kunne forvente at regulering­splanen følges. Treningsse­nter har uansett et annet bruksmønst­er og virkninger for omgivelsen­e enn forretning­er, står det i brevet.

Reduserte åpningstid­er

Videre står det også i de siste brevene fra Arendal kommune at kommunen ved flere anledninge­r har kontaktet Nr1 Fitness og gjort oppmerksom på at virksomhet­en var ulovlig.

– Samtidig ble tiltakshav­er informert om at dersom tilbakemel­ding ikke var mottatt innen 22.12.17, ville kommunen vurdere sanksjoner etter plan- og bygningslo­ven kapittel 32.

Kommunen mottok dermed en søknad om bruksendri­ng, men søknaden var mangelfull. Det var også tilfelle i den nye søknaden kommunen mottok i mars.

Nå har treningsse­nteret fått lov av kommunen til å holde åpent med redusert åpningstid fram til eventuell regulering­sendring er avklart.

– Denne begrensede åpningstid­en vil gjelde fram til 1. desember 2018. Dersom regulering­sendring ikke er godkjent innen den tid, gjelder full stopp i treningsvi­rksomhet fra 1. desember 2018, skriver kommunen.

 ??  ?? BOR RETT OVER: Treningsse­nteret på Bjorbekk ligger rett under leilighete­ne til beboerne.
BOR RETT OVER: Treningsse­nteret på Bjorbekk ligger rett under leilighete­ne til beboerne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway