Agderposten

To skadet i en dramatisk påkjørsel

To personer ble sendt til sykehus etter å ha blitt kjørt ned i Risør sentrum søndag kveld. Vitner forteller om et dramatisk syn.

- ▶Matias Smørvik og Thorvald Knudsen redaksjone­n@agderposte­n.no

– Begge pasienter er kjørt sykehus med ukjent skadeomfan­g. Politiet er på stedet og snakker med vitner til hendelsen samt fører av bilen, melder politiet på Twitter.

Ulykken har skjedd på i Krags gate, like ved Kjerrgårds­brua.

Ingen bremsespor

Agderposte­ns fotograf forteller at to personer ligger på bakken ved en fartshump mens de får behandling på stedet. Det ligger også en elektrisk rullestol i veibanen.

Det var ingen bremsespor på stedet, og lysforhold­ene kan ha gjort sikten dårlig.

Kjørte dem rett ned

Et vitne fikk med seg påkjørsel: – Tilsynelat­ende kom en elektrisk rullestol og ledsager opp fra Tjenna og opp mot Krags gate. Da de skulle gå over fartshumpe­n, kom det en folkevogn fra byen. Det hele så veldig dramatisk ut, bilen kjørte dem rett ned. Personene gikk rett opp i luften og havnet på hver sin side av veien, sier vitnet. Sjåføren er en mann og avgir forklaring til politiet på stedet. Politiet har opprettet sak, og bekrefter at det dreier seg om påkjørsel mellom to gangfelt.

– Det tok 30 minutter til ambulansen kom. Og enda lengre før politiet var her, sier også vitnet. Politiet bekrefter at de brukte lang tid på å nå ut.

– Jeg kan ikke svare for ambulansen. Vi hadde lang kjørevei ut dit, dette er ytre del av distriktet, sier operasjons­leder Miriam Stausland ved Agder politidist­rikt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway