Agderposten

– Litt for greit å tape

I fotball blir tabeller og resultater først kjent når spillerne er 13 år. For sent, mener denne gjengen.

-

– Spillerne har full kontroll på hvem som vinner og taper fra de er veldig unge, mener Kongsvinge­r-spilleren Iman Mafi. Agderposte­n møter han og kompisene Kristoffer Tønnessen (Jerv), Henning Bjerge (Imås) og Tobias Collett (Jerv) på Levermyr under en liten fotballten­nis-økt i fotballfer­ien. De er ikke helt enige om når resultater og tabeller bør blir gjort kjent, men er ikke i tvil om at det uansett er trenerens og foreldrene­s ansvar å styre fokus bort fra resultater.

– Selv om det ikke er offisielle tabeller, vet barna hvor mange kamper man vinner og taper. Jeg tror hvis man begynner med tabell tidligere, er det trenernes oppførsel som er nøkkelen. Jeg tror ikke det er noe problem for barna, sier Tønnessen.

– Jeg synes ikke det er vits å stresse det, mener Bjerge.

– Så lenge ikke tabellposi­sjon blir fokus fra trenerne, kan det vaere greit å ha det. Jeg husker selv at jeg visste godt om de andre lagene hadde vunnet eller tapt, mener Mafi.

– Men kan ikke dette skape tapere i tidlig alder?

– Ja, men samtidig kan man produsere vinnere også. Det er ikke farlig å skape vinnerskal­ler.

– Norsk fotball har kanskje slitt med at det er litt for greit å tape? spør Tønnessen retorisk.

– Uansett handler dette om at trenerne ikke må bli resultator­ientert, men se på prestasjon­ene. Da går det helt fint, men det krever skolerte trenere, avslutter Mafi.

 ??  ?? LITT UENIGE: Kristoffer Tønnesen (f.v.), Henning Bjerge, Iman Mafi og Tobias Collett er litt uenige om når tabeller og resultater bør bli gjort kjent.
LITT UENIGE: Kristoffer Tønnesen (f.v.), Henning Bjerge, Iman Mafi og Tobias Collett er litt uenige om når tabeller og resultater bør bli gjort kjent.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway