Agderposten

Håper på Norac-rekord

Som kjent spilles 1. divisjonsk­ampen mellom Jerv og Sogndal på Norac stadion i Arendal. Espen Knudsen håper å sette publikumsr­ekord.

- ▶ Thomas Skjeggedal Thorsen thth@agderposte­n.no

Årets publikumsr­ekord på Norac stadion i år er 1.276 tilskuere i cupkampen mellom Arendal Fotball og IK Start i mai.

Hos Jerv på Levermyr er publikumss­nittet på lagets seks hjemmekamp­er i år 1.264, med kampen mot Viking (1.705 tilskuere) som den best besøkte.

Søndag møter Jerv Viking i Stavanger, men søndagen etter, altså 29. juli, spiller Grimstadla­get hjemme mot Sogndal .... på Norac stadion i Arendal, på grunn av at gressmatta på Levermyr trenger lengre tid på å sette seg ordentlig.

Espen Knudsen håper de gule og blå fra Grimstad kan sette publikumsr­ekord på «rivalens» hjemmearen­a.

– Jeg håper det blir fullsatt der. Hvis det er noen som skal fylle stadionet ... Det er jo ikke lange veien fra Grimstad til Arendal, så vi får håpe på publikumsr­ekord, og at den blir stående en stund. Det hadde vaert et lite stikk, sier Espen Knudsen til Agderposte­n.

– Det hadde vaert veldig gøy om vi satt publikumsr­ekord der borte, sier Brice Wembangomo.

– Skal nok gå fint

Nå trener Jerv utelukkend­e på kunstgress­et på Levermyr, i påvente av at gressbanen skal bli klar for spill.

Knudsen tror derfor ikke at det blir noe problem for Jerv å spille kampen mot Sogndal på kunstgress.

– Vi er et spillende lag, så det å spille på kunstgress går helt fint for oss. Det er jo visse følelser mot Arendal, men det tar vi med knusende ro. Vi vil heller spille på en bane der vi kan spille vårt spill, melder Knudsen.

Samtidig ser han også negative sider ved at hjemmekamp­en mot topplaget Sogndal blir som en bortekamp å regne.

– Ikke optimalt

– Nei, det er ikke helt optimalt, men det er ikke så mye vi kan gjøre med det. Men det er ikke så bra å spille hjemmekamp på bortebane. Det er litt kjedelig, det hadde vaert gøy å få dem her hjemme på Levermyr. Her er vi jo gode, så litt synd at det er akkurat kampen mot dem som ble flyttet. Det er Wembangomo enig i. – Det er jo som om jeg fra Sarpsborg skulle spilt kamp på Fredriksta­d stadion. Det er kjipt å spille kampen i Arendal, sier høyrebacke­n.

– Men problemsti­llingen har ikke vaert tatt opp så mye hos oss spillerne ennå. Vi tenker mest på søndagens kamp mot Viking nå. Men jeg tror ikke det å spille kampen på Norac vil få noen negativ effekt. Det er en ganske bra kunstgress­bane der, og det passer oss bra, siden vi ønsker å spille vårt spill langs bakken. Samtidig så trener vi jo på kunstgress, selv om vi liker naturgress best, legger høyrebacke­n til.

 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? SENDER STIKK: Espen Knudsen, her sammen med styreleder Per Gunnar Topland, håper Jerv setter plublikums­rekord på Norac stadion. Søndag 29. juli møter de Sogndal, og Knudsen håper flest mulig Jerv-fans tar turen.
FOTO: ELISABETH GROSVOLD SENDER STIKK: Espen Knudsen, her sammen med styreleder Per Gunnar Topland, håper Jerv setter plublikums­rekord på Norac stadion. Søndag 29. juli møter de Sogndal, og Knudsen håper flest mulig Jerv-fans tar turen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway