Agderposten

Disse iskremene elsker vi mest

Både voksne og barn unner seg ofte iskrem i varmen. Om vi går for småis fra frysediske­n, er det klassikere­n Krone-Is med jordbaer som holder stand.

-

– Vi spiser helt klar oftere is i sommer enn vi pleier, innrømmer Sara Rostrup som koser seg med kuleis sammen med danske Jacob Hoffmann og hans sønn Sølve, Espen Rostrup og Johanne utenfor Ypperlig Is på Langbrygga.

Én is hver dag

Fireårige Sølve velger bringebaer­eller jordbaeris når han får kuleis fra iskiosken.

Vi spør om han får is hver dag, og han nikker. Når vi forteller at voksne kan spise så mange is de vil, kommer det kjapt:

– Da skal jeg spise tjue is hver dag når jeg blir voksen!

Pappa Jacob er også en slikkemunn med sans for de kalde godsakene.

– Jeg spiser nok sju is i uka, én hver dag, røper Hoffmann.

Sara har valgt seg en helt ny type i dag; svart kuleis.

– Det er bringebaer­is med kakebiter. Kull gir den spesielle fargen, forteller Celina Vatne, som jobber hele sommeren i is-kiosken, men ennå ikke er lei av iskrem.

Klassikere­n holder stand

Klassikere­n Krone-is jordbaer er den mest populaere av de i alt 25 småisene fra HennigOlse­n Is.

Deretter følger, kanskje litt overrasken­de, den store, mektige og kaloririke Ball Top med masse daimbiter som ble introduser­t på markedet for et par år siden.

Helt nede på sjetteplas­s finner vi den første saftisen.

– Ungdommer ser ikke på kaloriinnh­oldet, de vil bare ha en stor is. Voksne folk ofte nøyer seg ofte med en KroneIs, er teorien til iskremsjef­en sjøl, Paal Hennig-Olsen, på spørsmål om hvorfor nettopp de to isene tar gull- og sølvplasse­n på lista.

Ni på topp

De mest populaere fra produsente­n i Kristiansa­nd er:

Krone-Is jordbaer Dajm Ball Top Krone-Is sjokolade Big Deal Sandwich Crème Mandel Soft Shake Solo

Friskis

 ??  ?? TJUE: - Når jeg blir stor skal jeg spise 20 is hver dag, sier danske Sølve (4 1/2), her med pappa Jacob Hoffmann og Sara Rostrup.
TJUE: - Når jeg blir stor skal jeg spise 20 is hver dag, sier danske Sølve (4 1/2), her med pappa Jacob Hoffmann og Sara Rostrup.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway