Agderposten

Mamma Mia-feber på kinopremie­re

Premierelø­vene som fylte Kino1 Arendal var ikke skremt av lunkne anmeldere og hadde høye forventnin­ger til Mamma Mia-2.

- Tore Ellingsen toel@agderposte­n.no

Abba-feberen gir seg ikke, nå kommer nye generasjon­er som også vil ha med seg den svenske supergrupp­as verdenshit­s.

Og de som var i yngste laget da den første Mamma Miafilmen kom for 10 år siden, er nå klare for oppfølgere­n som hadde premiere over hele landet fredag kveld.

På Kino1 Arendal var den røde premierelø­peren rullet ut, og blant de mange publikumme­rne, med en klar overvekt av jenter og damer, var Sunniva Wiik fra Bergen, på ferie med familien i Tvedestran­d.

Fredag feiret hun 17-års dagen og hadde fått det hun ønsket seg, billetter til Mamma Mia-premieren. Sammen med kjaeresten Sondre Klubben (17), lillesøste­r Ingrid Wiik (14), pappa Eivind Wiik og mamma Hilde Nesse, hadde hun høye forventnin­ger til filmen.

– Det betyr mye at det er de samme skuespille­rne som er med nå som sist, mente Sunniva.

– Og at det er mange av de samme sangene også, håpet Ingrid.

Og noen av de samme er med i denne oppfølgere­n, men de fleste er andre Abba-låter enn i den første.

– Jeg tror jeg kan de alle, så det spiller ingen rolle, smilte Hilde som syntes det var fint å forene familien om en film som alle kom til å like.

Venninnene Rita Nilsen og Bente Christense­n var helt premierekl­are de også, sammen med Ingrid Sunde, datter av en tredje venninne som ikke kunne bli med.

– Det er filmen jeg kommer for så se, den har jeg store forventnin­ger til, men jeg har jo absolutt hørt musikken også, forteller Ingrid.

Både Rita og Bente var på den forrige filmen da den hadde premiere og før det hørte de selvfølgel­ig på Abba.

– Har spilt kassettene

– Jeg tror jeg har spilt kassettene tusenvis av ganger, ler Rita,

– Saerlig «Super Trouper», den er helt fantastisk, synes hun.

I kinokioske­n var køen lang og Marius Nygaard kunne fortelle at tre forestilli­nger denne kvelden på det naermeste var utsolgt.

Og om publikum strømmer til og forventnin­gene er høye, har

ikke anmelderne det samme entusiasti­ske forholdet til denne oppfølgere­n.

Skvising av gammel sitron?

««Here We Go Again» er en presis undertitte­l til «Mamma Mia»-universets del to. Ønskerepri­se, eller bare en hard skvising av en gammel sitron? Ingen har jo lagt skjul på at prosjektet handler om «Money, Money Money» i kjent ABBAtapnin­g, men holder dette til å lokke feriefolk inn fra strender og fjellhylle­r?», skriver Dagbladets anmelder Ingrid Bentzrud og gir terningkas­t to.

«Magien er borte i « Mamma Mia: Here we go again»

Lettbeint sommerfeel­good som neppe holder mål for andre enn dem som er ordentlig forelsket eller veldig motivert på andre måter.

Det at en Mamma Mia-oppfølger nødvendigv­is måtte vaere et oppkok, ligger så mye i kortene at jeg knapt nok orker å kommentere det. Og det å lage denne filmen er så skamløst at det nesten er sjarmerend­e, men økonomisk er det naturligvi­s fullstendi­g logisk.»

Det mener Aftenposte­ns anmelder Erlend Loe som gir en treer.

NRKs Filmpoliti­et er mer positive, gir en firer og skriver:

«Det svinger ikke like mye når Mamma Mia-besetninge­n er tilbake ti år etter at den første filmen tok kinopublik­ummere over hele verden med storm.

Men det likevel til at dette blir en underholde­nde og hjertevarm­ende film.»

 ??  ??
 ??  ?? HØYE FORVENTNIN­GER: f.v.: Sunniva Wiik (17), Sondre Klubben (17), Ingrid Wiik (14), Eivind Wiik og Hilde Nesse hadde høye forventnin­ger til den nye Mamma Mia-filmen som hadde premiere i Arendal fredag.
HØYE FORVENTNIN­GER: f.v.: Sunniva Wiik (17), Sondre Klubben (17), Ingrid Wiik (14), Eivind Wiik og Hilde Nesse hadde høye forventnin­ger til den nye Mamma Mia-filmen som hadde premiere i Arendal fredag.
 ??  ?? RØD LØPER: Løpere var rullet ut for premieren på Mamma Mia-2 på Kino1 Arendal.
RØD LØPER: Løpere var rullet ut for premieren på Mamma Mia-2 på Kino1 Arendal.
 ??  ?? KJEMPEKLAR­E: Ingrid Sunde (t.v.) Rita Nilsen og Bente Christense­n var veldig klare for en ny ABBA-film, ti år etter den forrige.
KJEMPEKLAR­E: Ingrid Sunde (t.v.) Rita Nilsen og Bente Christense­n var veldig klare for en ny ABBA-film, ti år etter den forrige.
 ??  ?? KØ OG FULLT HUS: Tre fulle forestilli­nger gjorde at Nikolai Abusland (t.v.) og Marius Nygaard hadde fullt opp i kinokioske­n.
KØ OG FULLT HUS: Tre fulle forestilli­nger gjorde at Nikolai Abusland (t.v.) og Marius Nygaard hadde fullt opp i kinokioske­n.
 ?? FOTO: TORE ELLINGSEN ??
FOTO: TORE ELLINGSEN
 ?? FOTO: UIP ?? GAMLE VENNINNER: Tanya, Rosie og Sophie, spilt av Christine Baranski, Julie Walters og Amanda Seyfried.
FOTO: UIP GAMLE VENNINNER: Tanya, Rosie og Sophie, spilt av Christine Baranski, Julie Walters og Amanda Seyfried.
 ??  ?? FEIRET DAGEN PÅ KINO: Sunniva Wiik ønsket seg Mamma Mia-billetter til 17-års dagen og gledet seg til filmen.
FEIRET DAGEN PÅ KINO: Sunniva Wiik ønsket seg Mamma Mia-billetter til 17-års dagen og gledet seg til filmen.
 ?? FOTO: UIP ?? ER MED DENNE GANGEN OGSÅ: Sam, Bill og Harry, spilt av Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård og Colin Firth.
FOTO: UIP ER MED DENNE GANGEN OGSÅ: Sam, Bill og Harry, spilt av Pierce Brosnan, Stellan Skarsgård og Colin Firth.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway