Agderposten

Headliner må avlyse Canal Street-konsert

For åtte år siden slo Fredrik Wilhelm Schulze-Krogh knockout på Knut Olaf Elvik. Scenen var Bakgården i Arendal, og som opptakt til sommerens Canal Street settes forestilli­ngen «Mellåm holmår og skjaer» opp igjen tirsdag kveld.

- Oddvar Paulsen og Irene Hegge Guttormsen odpa@agderposte­n.no

– Vi gleder oss veldig, og for meg er det kjempehygg­elig å vaere tilbake i Arendal, sier Knut Elvik som for få år siden flyttet tilbake til hjembyen Bergen etter ti år i Arendal.

Han har holdt kontakten med kompisene i Arendal, og i vinter var musikerkom­pisene hans i Bergen for å delta på hans forestilli­ng på Ole Bull scene.

Bergenstre­ff

– Da snakket vi om at det hadde vaert gøy å gjøre noe mer sammen – dermed blir det nå tre forestilli­nger i Bakgården, sier Elvik fornøyd.

I kveldens forestilli­ng tar de altså for seg Arendals historie fra de første menneskene kom gående over isen for rundt 10.000 år siden og frem til nå.

Med bandet som solid bakteppe, skal de to skuespille­rne Elvik og Schulze-Krogh leke seg gjennom historien. Det blir mye humor og galskap, ifølge Elvik – men siden historien ikke bare var lek, også alvorlige temaer som bybranner, nabofeider og den slags naturlig nok med.

– Vi har tatt oss en del kunstneris­k frihet, kan du si, humrer Elvik.

Det hele avsluttes med at karene høytidelig synger Arendalssa­ngen.

– En spill levende historisk kabaret, lyder karakteris­tikken fra arrangemen­tsansvarli­g Frank Kvarstein. Teaterstyk­ket er skrevet av Odd Vaagland og regien er det Kjersti Elvik som har.

Lokalkabar­eten, som også har båret navnet «Byen vår», hadde premiere for åtte år siden og har senere blitt vist flere ganger. – Den nye versjonen byr ikke på så mye nytt. Men det trengs strengt tatt heller ikke. Energien og scenekunst­en til Fredrik William Schulze-Krogh og Knut Elvik baerer forestilli­ngen godt nok på egen hånd, skrev Agderposte­n da vi anmeldte kabareten i 2011.

Og vår anmelder skrev også dette: «Men igjen gikk det verst utover «Kristian-forbanna-meg-sand».

Selvsagt gjorde det det. Å bo i Arendal, som kristiansa­nder, er jo en risikospor­t i seg selv (...). – Kong Christian Quart, majesteten, ville ha arendalitt­ene til å rive husene og flytte til Kristiansa­nd. Men det ville vi selvsagt ikke. Mi flyttet ikkje, sa Schulze-Krogh kraftfullt. – Ikkje søren! Mi saboterte – i det stille!»

Så langt Agderposte­n anmelder.

Tre forestilli­nger blir det under Canal Street.

I tillegg til de to skuespille­rne får publikum stifte bekjentska­p med musikerne Espen Larsen på gitar, Rasmus Solem på tangenter, Dag Tynes på trommer og Ole Kelly Kvamme på bass.

 ??  ??
 ?? Omdøpt FOTO: STEIN HARALD ØIGÅRD ?? STJERNETRE­FF: Fredrik Wilhelm Schulze-Krogh slo knockout på Knut Eldvik for åtte år siden. Tirsdag, torsdag og fredag denne uken blir det nye treff i Bakgården.
Omdøpt FOTO: STEIN HARALD ØIGÅRD STJERNETRE­FF: Fredrik Wilhelm Schulze-Krogh slo knockout på Knut Eldvik for åtte år siden. Tirsdag, torsdag og fredag denne uken blir det nye treff i Bakgården.
 ?? FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN ?? ARENDALSSA­NG: Foran f.v. Fredrik Wilhelm Schulze-Krogh og Knut Elvik, Bak f.v. Espen Larsen, Ole Kelly Kvamme, Rasmus Solem og Dag Tynes under mandagens øvelse.
FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN ARENDALSSA­NG: Foran f.v. Fredrik Wilhelm Schulze-Krogh og Knut Elvik, Bak f.v. Espen Larsen, Ole Kelly Kvamme, Rasmus Solem og Dag Tynes under mandagens øvelse.
 ??  ?? TEKSTFORFA­TTER: Odd Vaagland.
TEKSTFORFA­TTER: Odd Vaagland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway