Agderposten

Nyter den nye badebryg ga i parken

Kameratgje­ngen bruker den nye badebrygga i Barbu park så ofte som mulig, den kom på plass tidsnok til tidenes sommer.

- ▶ Tore Ellingsen toel@agderposte­n.no

Selv om parken sto ferdig manglet lenge den planlagte badebrygga. Nå var ikkedet noe stort problem så lenge det fortsatt var vinter i lufta og få som tenkte på bading.

Opprinneli­g var det beregnet et badeanlegg ved utløpet av elva, men der er vannkvalit­eten for usikker. Dessuten kan elva ved flom dra med seg kvister og kvast og annet som kan ødelegge badeanlegg­et.

Så det ble avklart at anlegget skulle legges utenfor den ene blokka, og vaere klart definert som offentlig område.

For en god måned siden var den på plass, og med tidenes sommer, var det ikke lenge før det bynaere anlegget ble oppdaget av de badeglade.

Den ettermidda­gen Agderposte­n sveiper innom parken, er det en ivrig kameratgje­ng som bruker anlegget flittig.

Jeremie Elero, Amid og Reza Arezou, Tor William Cantero og Mahan Ronaghi forteller fornøyde om anlegget og badevannet.

At det her faktisk er fullt mulig å stupe fra et lite stupetårn høyner badegleden og får gjengen til å hive seg uti vannet som visstnok er mer enn varmt nok.

– Vi er her ganske ofte, det er et flott anlegg, vi ble fornøyde da vi så det var på plass her, forteller de.

Så kan det vaere, selv om dette ikke er noe Sørenga akkurat, at beboerne i den naermeste blokka som får badeplasse­n rett under balkongen, synes at det av og til blir vel livlig på badebrygga.

Tatt godt imot

Men at både den siste tilveksten som dette er, og den øvrige delen av parken er tatt godt imot, er tydelig når vi hører litt med noen av de mange brukerne denne ettermidda­gen.

Eirik Stavelin bor i Oslo med familien, men er på besøk hos sin mor i Arendal, og synes at Barbu park har blitt veldig innbydende, med mange muligheter for aktivitete­r.

Eldstebarn­et Oscar (3½), synes det i hvert fall er veldig gøy å snurre både pappa og seg selv på den lille tallerkenk­arusellen, og er i perlehumør.

– Vi har vaert her to ganger allerede forteller Eirik Stavelin, som legger til at selv toalettene i parken ser rene og ordentlige ut.

Samme rosen kommer Nils Halvor Sandbrekke med. Han gir datteren Åsa (7) fart i en av ronsene og selv om familien bor i Oslo, er de ofte på familiebes­øk i Arendal.

– Jeg har fått med meg all debatten om utbygginge­n her, og at det var mye støy underveis, men jeg må si jeg er imponert over hvordan det har blitt, sier Sandbrekke.

Han synes parken er ren, variert og med gode muligheter for både aktivitete­r og avslapning, og saerlig er det den fantastisk­e utsikten som imponerer Oslomannen.

Og Åsa, hun gir ronsene toppkarakt­er for de er så store at farten blir høy.

 ??  ?? RETT UTENFOR BLOKKENE: Det populaere badeanlegg­et ligger rett utenfor den ene blokka, og hele området er åpent for allmennhet­en.
RETT UTENFOR BLOKKENE: Det populaere badeanlegg­et ligger rett utenfor den ene blokka, og hele området er åpent for allmennhet­en.
 ??  ?? HOPPER I DET: Jeremie Elero, Amid Arezou, Reza Aresou, Tor William Cantero og Mahan Ronaghi ble svaert fornøyde da de oppdaget at badeanlegg­et var kommet på plass i Barbu, og de bruker det mye.
HOPPER I DET: Jeremie Elero, Amid Arezou, Reza Aresou, Tor William Cantero og Mahan Ronaghi ble svaert fornøyde da de oppdaget at badeanlegg­et var kommet på plass i Barbu, og de bruker det mye.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway