Agderposten

E18 HEVES 5 METER

– Hevingen er nødvendig for videreføri­ngen av E18 videre mot Stoa. Og det er ikke galt å forsøke å spare penger for samfunnet, svarer Nye Veiers utbyggings­sjef på naboens kritikk.

-

Agderposte­n har bedt

Nye Veier AS’ utbyggings­sjef for ny

E18 Tvedestran­d-Arendal, Tordis Vandeskog, kommentere påstanden fra nabo Øystein Matre om at han uansett «tekniske» og trafikkmes­sige forklaring­er, tror at den viktigste årsak til endringen ligger i økonomiske hensyn.

Hensyn til videreføri­ng av E18

– Bakgrunnen for ikke å ta med Harebakken i det arbeidet som gjøres nå er at man da vil ha en fleksibili­tet til å finne den beste løsningen videre mot Stoa og Grimstad. Alternativ­t kunne man vaert nødt til å bygge Råna bruene og krysset på Harebakken to ganger. Basert på dette kan man si at det er samfunnsøk­onomisk fornuftig å stoppe veien rett sør for tunnelen gjennom Torsbuåsen. Noen andre grunner for å heve veien er det ikke. Dersom den nye veien skal kunne kobles til eksisteren­de vei før Råna bru, og man skal

Theis Theisen slo alarm da han oppdaget at den nye E18.-motorveien bygges 4–5 meter høyere i terrenget ved sørlig (vestlig) tunnelutlø­p av Torsbuåsen – enn det som er definert i regulering­splanen vedtatt i Arendal bystyre i 2014.

beklaget i møtet med kommunepla­nutvalget 27. juni at kommunen ikke var blitt orientert på forhånd. Og forklarte manglende søknad slik overfor Agderposte­n: – Vi hadde ikke tenkt at det var nødvendig. Vår plan var å behandle dette som tekniske endringer i ettertid.

Nå lover Nye Veier en skriftlig redegjørel­se innen 10. august.

Ikke galt å spare penger

Og hun legger til:

– Ellers har jeg jo lyst til å si at generelt så ser jeg ikke noe feil med å spare penger for samfunnet. Dette er et moment som kommer opp ved alle endringer vi gjør. Dersom vi kan finne en løsning som er minst like god og som sparer samfunnet for kostnader, så mener jeg at det er riktig av Nye Veier å velge denne løsningen.

– Kjenner ikke alle detaljer

Vi har også bedt om en kommentar til det Matre har hevdet i et innlegg i Agderposte­n at han spurte konkret om høyde-endringer på E18 ved tunnelutlø­pet på et folkemøte på Steinersko­len i vinter, men at utbyggings­sjefen ikke kunne svare.

– Hvorfor kunne du ikke det?

– Jeg har ikke kjennskap til alle detaljer på veilinjen. Det er mulig at vår prosjekter­ingsansvar­lig ville kunne svart på et sånt spørsmål om detaljer med veilinjen på et folkemøte, men jeg sitter ikke med slike detaljer i hodet. Derfor svarte jeg som jeg gjorde. Jeg oppfattet heller ikke at dette var et spørsmål han syntes var så viktig at han ønsket at vi skulle sjekke opp og gi ham detaljert svar på i etterkant av møtet, sier Vandeskog.

Hvorfor fikk de ikke beskjed?

Agderposte­n: Men hvorfor ble ikke Matre og andre naboer orientert om at veien var hevet etter vedtatt regulering­splan, da de i 2016 fikk besøk av Multiconsu­lt som gjorde støyberegn­inger?

Vandeskog: – Statens vegvesen inngikk kontrakt om støyberegn­inger med Multiconsu­lt i 2015. Nye Veier overtok denne kontrakten. Hvilke informasjo­n som ble gitt til Multiconsu­lt og hvilke informasjo­n Multiconsu­lt ble bedt om å gi til naboer kan jeg dessverre ikke svare på, svarer utbyggings­sjef Tordis Vandeskog i Nye Veier AS.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway