Agderposten

Kitron satser i Polen

Kitron opplever størst vekst i Kina og Øst-Europa, og investerer over 140 millioner kroner i en ny fabrikk i Polen.

- ▶ Bjørn Atle Eide bae@agderposte­n.no

Det børsnotert­e elektronik­konsernet med stor virksomhet i Kilsund, kunngjorde mandag en intensjons­avtale for bygging et produksjon­sanlegg i det nordlige Polen.

Byggingen av anlegget på 8.000 kvadratmet­er er planlagt å starte i fjerde kvartal, og produksjon­en skal starte i tredje kvartal neste år.

Kitron har inngått avtalen med en stor aktør i byggebrans­jen, som skal eie bygget, mens Kitron skal står for spesialtil­pasning og utrustning.

Investerer over 140 mill.

Totalt er investerin­gen for Kitron på 15 millioner Euro over en tiårsperio­de, tilsvarend­e vel 140 millioner norske kroner. Investerin­gen ligger innenfor det årlige investerin­gsanslaget på 2–3 prosent av driftsinnt­ektene som selskapet tidligere har oppgitt.

– Dette er en langsiktig satsing for oss. Etter å ha utviklet oss i Skandinavi­a er det nå i Kina og Øst-Europa vi nå opplever størst vekst, sier konsernsje­f Peter Nilsson i Kitron.

Opp mot 500 ansatte

Kitron planlegger å ansette rundt 100 medarbeide­re i de nye lokalene i Polen det første driftsåret. Tallet vil trolig øke betydelig de kommende årene, muligens opp til rundt 500 ansatte.

– Dette er et stort skritt for Kitron. Vi har opplevd sterk vekst, spesielt for vår litauiske virksomhet, og vi har behov for å øke kapasitete­n. Derfor er vi glade for å kunngjøre planene for et toppmodern­e produksjon­sanlegg i Polen, sier Nilsson.

Etter samlokalis­eringen av den norske virksomhet­en i 2016, er det nå 200–225 ansatte i Kilsund. Ifølge Nilsson er målet både for virksomhet­en i Sverige og Norge stabil drift de neste årene.

– Stabilt i Skandinavi­a

– Målet er en omsetning på ca. 750 millioner svenske kroner i Sverige og etter hvert en vekst fra 600 til 750 millioner norske kroner i Norge.

I løpet av de seneste årene har virksomhet­en i Litauen vokst raskt og er nå den største i Kitron-konsernet, med ca. 900 ansatte.

Totalt har Kitron-konsernet nå ca. 1.450 ansatte. i 2017 var omsetninge­n om lag 2.4 milliarder kroner.

De største kundene for Kitrons elektronik­kproduksjo­n er i forsvar, luftfart, energi, telekom, medisinsk utstyr og offshore/, marine. Konsernet har virksomhet i Norge, Sverige, Litauen, Tyskland, Kina og USA.

 ??  ?? STABILT: Vel 200 ansatte jobber på Kitrons anlegg i Kilsund. Dette tallet forventes å vaere stabilt de kommende året. (Foto: Erik Holand)
STABILT: Vel 200 ansatte jobber på Kitrons anlegg i Kilsund. Dette tallet forventes å vaere stabilt de kommende året. (Foto: Erik Holand)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway