Agderposten

Man omtaler ikke homofile som avvikere

-

Dag Eriksen skriver i Agderposte­n 17.7. at homofili er avvik fordi 95 prosent av befolkning­en ikke definerer seg som homofile og mener avvik ikke nødvendigv­is er ladet negativt eller positiv ved at f. eks. dem med IQ over 120 også er avvik.

Jeg tror vi skal legge den lingvistis­ke striden død da det innholdsme­ssig ikke er noen tvil i den leksikalsk­e betydninge­n av ordet. Men et ord har ikke ett innhold. På årsmøte til Aust-Agder Arbeiderpa­rti i 2004 ble avvik brukt som et selvstendi­g argument for at vi ikke skulle innføre felles ekteskapsl­ov for homofile og heterofile. Ordet avvik ble som det har gjort før benyttet for å argumenter for en fordeling av goder og byrder til mennesker basert på deres gruppetilh­ørighet og seksuelle preferanse sammenlign­et med hva som var normalt. Ordet er ladet og har etymologis­k en annen betydning. Dette har tusen eksempler.

Man spør ikke

mennesker på butikken om hvilken rase de har. Man omtaler ikke homofile som avvikere, selv om det er ingen tvil om de leksikalsk­e verdiene ordet har.

Jeg registrere­r at

kristne er svaert uenige om tolkningen av bibelens syn på homofile. Det jeg ikke forstår er at det i bibelen står at man skal angi sin ulydige sønn slik at han kan steines (5.mos 21:18), slaver skal bare vaere slaver (Peters første brev 2:18), barn skal straffes for sin tippoldefa­rs gjerning (andre mosebok 20:4-5) og kvinner som har sex før ekteskap skal steines til døde (femte mos 22:20-21). Tre spørsmål: 1) Hvorfor håndheves ikke disse bestemmels­ene fra bibelen du omtaler som en regelbok? 2) Hvordan kan man som enkeltpers­on da vite hvilke regler som gjelder og hvilke som ikke gjelder? 3)

Hvordan kan du forene disse to delene av ditt innlegg hvor du i første runde bruker et ords leksikalsk­e betydning fult ut for så å måtte hive deg i tolkningen­s kunst når det kommer til hva som skal etterleves av det som står i bibelen?

 ??  ??
 ??  ?? ILLUSTRASJ­ONSFOTO: Shuttersto­ck/Scanpix
ILLUSTRASJ­ONSFOTO: Shuttersto­ck/Scanpix

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway