Agderposten

Får stadig meldinger om bålbrennin­g

Tross totalforbu­d mot å gjøre opp ild, tente noen bål i Movika på Fevik i helgen.

- ▶ Bjørn Atle Eide bae@agderposte­n.no

– Det er skremmende, sier en skremt hytteeier i området. Han oppdaget det forlatte ildstedet mandag morgen.

– Her ser det også ut til å ha vaert grillet, sier hytteeiere­n, som har varslet brannvesen og politi om bålrestene.

Operasjons­leder Hans Waage ved Agder-politiets operasjons­sentral bekrefter at politiet mottar endel meldinger om uvettig og ulovlig bålbrennin­g.

– Vi har hatt tre slike saker i løpet av etpar dager nå. I første omgang blir slike meldinger rutet videre til brannvesen­et slik at brannene kan slukkes, sier Waage.

Ifølge operasjons­lederen vurderer politiet skadeomfan­g og om man påtreffer ansvarlige for bålbrennin­gen når det gjelder videre straffefor­følging.

– Påtreffer vi ansvarlige, blir de straffefor­fulgt nå som totalforbu­det gjelder. Er det ikke noen til stede, vurderes skadeomfan­g og uaktsomhet for videre etterforsk­ning. Vi har dessverre ikke kapasitet til å følge opp alle disse sakene, sier Waage.

Senest mandag formiddag fikk politiet melding om bålbrennin­g ved et industriom­råde ved Støoddden. Politiet undersøkte stedet og opprettet anmeldelse på forholdet.

Vaktleder Kai Ove Ommundsen i Grimstad brannvesen bekrefter at brannvakta mottar mange slike meldinger, og rykker ut når det anses nødvendig.

– Vi er saerlig oppmerksom­me på bål i naerheten av skogen. Senest søndag ble det tent bål i ei tønne. Selv om det regner litt akkurat nå mandag formiddagg, er det fortsatt totalforbu­d mot å gjøre opp ild ute, sier Ommundsen.

 ??  ?? FANT BÅLRESTER: En hytteeier fant rester etter bål i Movika på Fevik mandag. (Foto: Privat
FANT BÅLRESTER: En hytteeier fant rester etter bål i Movika på Fevik mandag. (Foto: Privat

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway