Agderposten

Blant Europas beste

Sidsel Hanum på Borøy er sammen med andre europeisk toppkunstn­ere invitert til å stille ut tre arbeider på en prestisjet­ung utstilling i Venezia.

- ▶ Irene Hegge Guttormsen irene@agderposte­n.no

– 14.-30. september vil The Michelange­lo foundation presentere en inspiseren­de utstilling med de beste europeiske kunsthåndv­erkerne på øya San Giorgio Maggiore i Venezia, leser vi på hjemmeside­n til den prestisjet­unge utstilling­en Homo Faber.

– Dette er veldig tøft, sier en strålende fornøyd kunstner på Borøy i Tvedestran­d, Sidsel Hanum, til Agderposte­n.

Hun fikk brev fra en gallerist i Milano som ønsket henne velkommen sammen med en eksklusiv gruppe andre kunstnere.

– Det er helt fantastisk. Jeg skal stille ut tre arbeider som alle er trådarbeid­er av porselen, sier Hanum og viser meg tre skjøre, lette fat som det ligger enormt mange timer bak.

Flytende porselenst­råder

– Disse er laget av tråder av flytende porselen. De er bygget opp lagvis akkurat slik skjell og koraller ute i naturen er, forklarer Hanum som smelter og størkner en og en tråd for å forklare det litt enkelt ...

En blått fat som henger på veggen i utstilling­en hjemme hos henne og ektemannen Arve Rønning på Borøy kunsthande­l, heter «Bubbles» og består mange, mange små, åpne bobler som er laget på denne måten.

Hvordan de skjøre verkene skal fraktes til Italia, vet hun ikke.

– Vi får alltid beskjed om hvordan slikt skal sendes. Noen ganger kommer også utstillere og henter tingene. Jeg får vente og se, ser Hanum som regnes som en av landets fremste kunsthåndv­erkene.

Hennes arbeider selges mange steder rundt om i landet.

Hennes verk er også kjøpt av en lang rekke institusjo­ner, offentlige bygg og andre plasser.

Fast gallerist i New York

Hun har en fast gallerist i New York og har hatt utstilling­er både der, i Chicago, London, München og på mange norske gallerier.

Hanum utdannet seg til keramiker ved Statens håndverkso­g kunstindus­triskole i 1981 og har i flere tiår bodd og arbeidet på Borøy sammen med ektemannen – noe man kan lese mer om i Agderposte­n lørdag.

På den europeiske utstilling­en i september samles altså verk fra en rekke anerkjente kunstnere.

Tilfeldigh­etene vil ha det til at også en av sommerutst­illerne på Borøy kunsthande­l, Ingrid Larssen fra Vesterålen, er invitert dit.

– Det er jo ekstra gøy at vi har noen av hennes verk her, sier Hanum og viser meg bomullslet­te, håndsydde silke-kunstverk som henger ned fra taket.

 ?? FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN ?? PÅ REISEFOT: Tre av Sidsel Hanums skjøre porselensf­at – de to hun holder og det store, lyseblå på veggen, skal i september til Venezia og vises fram for verden sammen med kunst fra andre, anerkjente, europeiske kunstnere.
FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN PÅ REISEFOT: Tre av Sidsel Hanums skjøre porselensf­at – de to hun holder og det store, lyseblå på veggen, skal i september til Venezia og vises fram for verden sammen med kunst fra andre, anerkjente, europeiske kunstnere.
 ??  ?? LETTE: På Borøy stilles noen av Ingrid Larssens håndsydde silkeverk ut i sommer. Også hun blir å se i Venezia.
LETTE: På Borøy stilles noen av Ingrid Larssens håndsydde silkeverk ut i sommer. Også hun blir å se i Venezia.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway