Agderposten

Vil at det innføres førerkort

Redningsse­lskapet må hyppig rykke ut etter uhell med vannskuter­e. Nå ber en av organisasj­onens skippere om at det innføres førerkort for vannskuter­e.

-

– Jeg ser mye tullekjøri­ng. Når du kjører en stor vannskuter med høy hastighet, bør du vite hva du gjør, både for din egen del og for andre sin del. Det store problemet er farten. Du blir lett kastet av en vannskuter i bølgene og holder du høy fart, slår du deg kraftig når du treffer vannflaten, sier skipper og koordinato­r Knut Johansen i Redningsse­lskapet til Stavanger Aftenblad.

Han har ferdes på sjøen i over 30 år. I tillegg kjører han båt for Fjord Event i Ryfylke, og kjører ofte sin private båt.

Han mener Norge bør gjøre som Danmark og innføre eget førerkort for vannskuter. Johansen understrek­er at han ikke uttaler seg på vegne av Redningsse­lskapet.

Så langt i år har redningssk­øytene hatt åtte oppdrag hvor vannskuter var involvert.

Danmark innførte krav om førerkort for å kjøre vannskuter i fjor, da to kvinner døde etter at båten deres påkjørt av en vannskuter i høy fart.

Her i landet er sikkerhet knyttet til vannskuter­ferdsel aktualiser­t etter to dødsulykke­r de siste dagene: ulykken i Arendal natt til søndag, og kollisjone­n mellom en vannskuter og en båt på Rosfjorden i Lyngdal i Vest-Agder, da en 16 år gammel gutt mistet livet.

I Danmark er det nå registreri­ngsplikt, forsikring­splikt, økte bøter og kampanjer rettet mot unge om hvor farlig vannskuter­kjøring kan vaere.

 ??  ?? FØRERKORT: Skipper i Redningsse­lskapet, Knut Johansen, mener det bør innføres førerkort for bruk av vannskuter­e. Foto: NTB scanpix
FØRERKORT: Skipper i Redningsse­lskapet, Knut Johansen, mener det bør innføres førerkort for bruk av vannskuter­e. Foto: NTB scanpix

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway