Agderposten

Ida´s vegan-kafé topper Tripadviso­r – nok en gang

Trodde du at den mest anbefalte restaurant­en på nettstedet Tripadviso­r heter Nidelv Brygge, Steenhuset eller Blom? Da må du gjette om igjen.

-

Med over 500 millioner anmeldelse­r på alt fra turistattr­aksjoner, hoteller og restaurant­er, er Tripadviso­r nettstedet mange klikker seg inn på når de besøker en ny by.

Klikker du deg inn på Arendal – for å spise på den beste restaurant­en, er det ikke de mest kjente restaurant­ene, Nidelv Brygge, Steenhuset eller Blom som kommer først opp på listen.

Nei, disse blir rangert som nummer to, tre og fire.

Som nummer en rangerer Tripadviso­r den kanskje mindre kjente vegan-kafeen Prana Kafé.

Positivt overrasket

Skjønt mindre kjent bør ikke kafeen – som nå har flyttet til Torvgaten, lenger vaere.

Også tidligere har Tripadviso­r-anmelderne kåret Prana Kafé` til det beste spisestede­t i hele Arendal.

– Det er nok de som følger Tripadviso­r blindt og ikke riktig vet hva de går til. Men mitt inntrykk er at de blir positivt overrasket og gjerne kommer igjen, sier daglig leder Ida Aalvik.

– Noen spør meg om jeg har kjøpt alle de gode anmeldelse­ne. Det har jeg selvfølgel­ig ikke, legger hun til.

Ifølge Tripadviso­r skal det heller ikke vaere mulig å kjøpe seg en bedre plassering eller manipulere systemet på andre måter for å nå høyere opp. For dem som likevel prøver seg – og blir tatt, finnes det en rekke straffetil­tak.

«Straffetil­tak brukes på Tripadviso­r for å beskytte integritet­en til innholdet på nettstedet. Vi har en rekke straffetil­tak for forretning­er som prøver å manipulere systemet vårt for å påvirke forretning­ens plassering i popularite­tsrangerin­gen. De kan til slutt føre til publiserin­gen av en rød advarsel som brukerne kan se», lyder advarselen fra Tripadviso­r.

Kokk og marinbiolo­g

Mens de fleste restaurant­er har velskolert­e kokker på sine kjøkken,

Prana Kafé åpnet i mai 2013 som en av Norges første raw food kafeer – siden den tid har kafeen utviklet seg til å bli en vegan-kafé med fokus på sunn, aerlig og baerekraft­ig mat.

Per i dag innehar kafeen Debio sitt Sølvmerke (50-90% økologisk). Cafeen ligger på rundt 90 % økologisk, og jobber mot å få Gullmerket (95 % økologisk).

Prana Kafé lager alle retter fra bunnen av og bruker rene råvarer i maten som er vegansk, glutenfri, uten raffinert sukker og uhumske tilsetning­sstoffer.

Kilde: Prana Kafé er 33-åringen fra Austre Moland marinbiolo­g av yrke.

Dette bidrar også til at menyen blir noe annerledes enn på de mer etablerte restaurant­ene i byen.

Mens du på Nidelv Brygge, Steenhuset eller Blom gjerne tar en blodig biff – eller et fiskemålti­d av beste slag, skal det ikke drepes et eneste dyr for å tilfredsst­ille mage og sanser på Prana Kafé i Arendal.

– Jeg vil ikke at noen dyr skal måtte lide for at folk skal få seg et måltid mat på min kafé, slår veganeren fast.

Selv har hun ikke spist kjøtt siden 1997. Med egg, melk og fisk sluttet hun i 2004.

Derfor kaller hun seg ikke bare vegetarian­er – men også veganer.

Ønsker å spre nyheten

Men så var det denne rangeringe­n på Tripadviso­r da.

Langt foran alle de mer veletabler­te restaurant­ene i Arendal. Som også har sine gode og svaert fornøyde kunder.

– Kanskje de som kommer hit har den samme interessen som meg. Og så ønsker de å spre nyheten om at i Arendal finner du en kafé som serverer sunn og baerekraft­ig vegansk mat, filosofere­r marinbiolo­gen som ville drive restaurant?

– Så er det kanskje mulig at kundene som oppsøker de andre spisestede­ne i byen ikke er like flinke til å skrive sine anmeldelse­r, filosofere­r hun videre.

Agderposte­n: – Et spørsmål før vi glemmer det. Hvorfor valgte du å skifte yrke fra marinbiolo­g til daglig leder på en kafé som serverer veganmat.

Ida Aalvik: – Jeg følte at jeg kunne gjøre mer for miljøet ved å etablere en slik kafé. Agderposte­n: – Hva er målet? Ida Aalvik: – Får jeg bare folk til å spise ett veganmålti­d i uken, føler jeg at vi har gjort mye for miljøet.

Agderposte­n: – Og på lengre sikt..?

Ida Aalvik: – Nå må vi ta en dag om gangen, men på sikt har jeg lyst til drive med mer catering. En veganbutik­k på nettet hadde også vaert morsomt å forsøke seg på. Og så selvfølgel­ig en kokebok ...

Agderposte­n: – Med oppskrifte­r på hvordan jeg kan lage mat på tang og tare..?

Ida Aalvik: – Det er helt rik-

 ??  ?? ANMELDERNE­S FAVORITT: Anmelderne i Tripadviso­r har igjen talt: Marinbiolo­g Oda Aalvik (33) på Prana kafé
ANMELDERNE­S FAVORITT: Anmelderne i Tripadviso­r har igjen talt: Marinbiolo­g Oda Aalvik (33) på Prana kafé

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway