Agderposten

Helikopter kalt ut til ny skogbrann

Det brøt ut skogbrann i Heilandshe­ia i Gjerstad i går ettermidda­g. Brannvesen­et jobbet på spreng for å hindre spredning.

- ▶ Matias Smørvik masm@agderposte­n.no

Brannvesen­et jobbet for fullt utover tirsdag kveld med brannen som strekker seg fra Gjerstad og over fylkesgren­sen til Telemark og Nissedal.

Området hvor det brenner er Solhomfjel­l naturreser­vat.

– Det ble meldt om 300 ganger 500 meter med brann da vi ankom stedet, men dette har spredd seg og blitt en del større. Det er ganske godt trekk, sa operatør for 110 Agder, Kristoffer Thomassen til Agderposte­n tirsdag ettermidda­g.

Klokken 17.38 meldte brannvesen­et at helikopter­et straks ferdig med å slå ned største delen av brannen og at det er cirka 100 mål som er brent.

Sendte to helikopter

Meteorolog­ene har meldt lett bris på stedet, men siden brannen befinner seg på toppen av et hei-område, blåser det noe mer der.

Det var klokken 14 at det lokale brannvesen­et i Gjerstad og Vegårshei meldte at de rykket ut til røykutvikl­ing i området. Kort tid senere kom beskjeden om at brannhelik­opter er tilkalt.

Brannhelik­opteret meldte sin ankomst på stedet klokken 15.30.

I tillegg jobbet cirka 20 mann fra Østre Agder brannvesen og enkelte mannskaper fra Treungen på brannstede­t. Inntil videre er det Østre Agder brannvesen som har kommando over oppdraget.

Selve terrenget sies å vaere veldig ufremkomme­lig, uten bilvei i umiddelbar naerhet.

– Det er veldig ufremkomme­lig, og vi jobber med å ta oss inn i området. Mannskaper og utstyr må flys inn, sa Thomassen tirsdag kveld.

Brann i Arendal

Både brannvesen­et og Redningssk­øyta rykket ut til Lille Bryllupsho­lmen i Arendal etter at lynnedslag antente brann i terrenget.

– Vi har reist ut fordi brannvesen­et har bedt om bistand, sa mannskapen­e ved redningssk­øyta Inge Steensland til Agderposte­n tirsdag kveld.

Der hadde treet tatt fyr helt ned i røttene. En årvåken nabo hadde kjørt på med vann, noe som gjorde jobben enkel for både redningskø­yta og brannmansk­apet.

– Brannen var under kontroll da brannvesen­et kom og har nå returnert, opplyser redningssk­øyta.

Brannvesen­et reiste ut på følgende oppdrag tirsdag kveld:

*Klokken 20.07 rykket Grimstad brannvesen ut for å sjekke røykutvikl­ing i området Lille Imås.

*Klokken 19.58 rykket det kommunale brannvesen­et i Birkenes ut for å sjekke røykutvikl­ing i området Espevatnet.

*Klokken 19.12 rykket det kommunale brannvesen­et i Lillesand ut til Urdalen for sjekk av mulig røyk fra skog.

 ?? FOTO: DSB ?? MYE RØYK: Slik ser brannen ut fra helikopter­et da det ankom rundt klokken 16 tirsdag ettermidda­g.
FOTO: DSB MYE RØYK: Slik ser brannen ut fra helikopter­et da det ankom rundt klokken 16 tirsdag ettermidda­g.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway