Agderposten

Vil advare mot å vaere naive i gleden over ny Hove-festival

Et samlet bystyre, naermest uten unntak, ønsker at Arendal skal vaere en by fylt med liv og røre. Dette gir gode synergier til lokalt naeringsli­v som igjen gir positive ringvirkni­nger for omgivelsen­e.

- Anders Kylland Gruppelede­r Frp

Frp hilser derfor også velkommen det initiative­t som er tatt for å etablere ny festival på Hove. Men vi hilser ikke velkommen søknader om driftsstil­skudd til en ny Hovefestiv­al.

Arbeiderpa­rtiet, KrF og resten av flertallet i Arendal bystyre har, ifølge Agderposte­n, lovet bidrag fra Arendal Kommune og Aust Agder Fylkeskomm­une på anslagsvis 3 mill. for å få en festival på beina.

Det er imidlertid stor grunn til å vaere skeptisk til driftsstil­skudd utover det som kan sees på som en ren starthjelp. Det viser all tidligere erfaring med gamle Hovefestiv­alen.

Det er ingen tvil om at mange ønsker seg noen år tilbake når vi ser på hva Hovefestiv­alen bidro til. Men det vi veldig fort glemmer er at denne type festivaler som oftest har preg av ambisjoner som er større enn evnene til å betale utgiftene.

Jeg skal ikke komme naermere inn på dette nå. Jeg vil heller signaliser­e helt tydelig at Frp ikke vil støtte en eventuell søknad om driftsstøt­te til en ny festival på Hove.

Vi har sett det gang på gang, ambisiøse aktører selger sine prosjekter inn for en imøtekomme­n kommune som velvillig fremstår som om det ikke er mangel på tilskudd fra det offentlig det skal stå på. Denne gang er det et nyetablert aksjeselsk­ap som nyter godt av en politisk ledelse som prioritere­r unødige tilskudd fremfor å ligge i forkant med gode tilbud innen kommunens kjerneområ­der.

Jeg vil bare minne om at pengene tas fra det samme budsjettet som dekkes inn av skyhøye gebyrer og maksimal eiendomssk­att.

Mange vil nok allikevel hevde at vi fikk mye moro samt gode musikkog festivalop­plevelser for alt det vi gjorde for gamle Hovefestiv­alen. Det gjorde vi også, og det er grunn til å gi honnør til dem som har bidradd til at det tas nye aktivitets­skapende initiativ rundt en eventuell ny Hovefestiv­al.

Arendal Frp vil advare ordfører, varaordfør­er og øvrig politisk ledelse i Arendal mot å vaere naive i gleden over at det kommer en ny festival på Hove. Festivaler må kunne vise at de kan stå på egne bein uten at den samtidig har et sugerør ned i kommunens budsjetter.

Arendal Frp er villig til å se på ny Hovefestiv­al med nye øyne, men vi vil allerede nå varsle at dersom det kommer søknad om tilskudd til drift så blir det nei fra oss.

 ??  ?? DENGANG DA: Lamb of God på Amfiscenen. Rundt 3.500 mennesker koste seg med metalriff foran Amfi-scenen på Hove i 2007.
DENGANG DA: Lamb of God på Amfiscenen. Rundt 3.500 mennesker koste seg med metalriff foran Amfi-scenen på Hove i 2007.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway