Agderposten

ARENDAL: – Svaer engletromp­et ved inngangen

Både potte og plante har blitt stor på kort tid, men så får da engletromp­eten mye omsorg også.

-

Ingen vi møter ved leilighets­bygget Bellevue 10 i Arendal vil vaere med på bilde, men alle er like stolte over den svaere «potteplant­en» som preger området ved inngangsdø­ra. Tilfeldigv­is møter vi på hun som plantet det som nå er blitt en stor glede i dobbelt for- stand.

– Jeg fikk to «pinner» hos Eldrup på Staubø kultursent­er – og så er de blitt slik, forteller hun. Ifølge gardenlivi­ng.no kan det ta mange år før de blir så høye som etter – men denne har visst vokste ekstra fort der i det varme hjørnet sitt. Pinnene har fått mye omsorg og vann og sikkert gjødsel, for nå er de blitt til mange stilker og gedigne blomster. Sideblikk fikk en telefon fra en beboer som forteller at planten er til stor glede for både beboere og besøkende.

Om vinteren får den husly inne i fellesromm­et rett innenfor døra – og nå står den altså der i sola og smiler til alle som kommer innom.

En annen tilfeldigh­et denne dagen var at Sideblikks reporter skulle innom nettopp Staubø kultursent­er.

Eldrup Andreas Hansen som driver senteret der, syntes de var stas å høre at pinnene er blitt til stor glede for mange.

Han har fortsatt slike planter, men så stor som denne klarte iallfall ikke vi å finne der blant hans mange fargerike vekster.

Noen pinner har for øvrig fått andre hjem også, for damen som gir planten slik omsorg, har gitt små pinner videre – slik spres blomsterly­kken til stadig nye mennesker.

Engletromp­et har store, hengende klokker og en nydelig duft som kjennes på avstand, men skal også vaere giftig.

Uansett – et vakkert skue.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway