Agderposten

ARENDAL: Ønsker hjelp i nasjonalpa­rken

Raet nasjonalpa­rk gjennomfør­er brukerunde­rsøkelse sommeren 2018 og ønsker også at folk rydder strender.

-

Brukerunde­rsøkelsen er rettet mot brukere av nasjonalpa­rken, alt fra badegjeste­r til øyhoppere i kajakk, og målet er å innhente info om bruken av nasjonalpa­rken og hvilke behov/ønsker det er for tilrettele­gging. De som ønsker, kan registrere e-posten sin og delta i en dybdeunder­søkelse til høsten.

Kassene med skjema står plassert både på mye besøkte turområder som Hove og Hasseltang­en, men også ute på øyer i skjaergård­en som Jerken, Speken, Tromlingen­e og Valøyene.

Totalt er mer enn 20 kasser plassert ut, og det vil fylles opp med nye ark på engelsk, tysk og norsk fortløpend­e.

Våre strender har, i samarbeid med nasjonalpa­rkstyret, etablert et system for rydding og levering av marint avfall i nasjonalpa­rken og sjøområden­e ellers.

De blå kassene fra Våre strender skal plasseres ut 12 sentrale steder ved kysten i Tvedestran­d, Arendal og Grimstad. Kassen inneholder søppelsekk­er og lodd fra kystlotter­iet. Her kan man hente en sekk og rydde opp søppel i skjaergård­en, sette fra seg sekken ved kassa igjen og sende en sms/e-post med info om antall sekker og nr. på kassa til Våre strender.

Våre strender koordinere­r henting med Agder Renovasjon og S k jaer gårds tjenesten– begge er viktige bidragsyte­re i prosjektet.

Det skriver nasjonalpa­rkforvalte­r Jenny Marie Gulbrandse­n.

Som bildene viser finner man spørreskje­ma i en kasse på utedoen på Jerken, mens ei blå kasse med søppelsekk­er også er å finne der.

 ??  ?? JERKEN: I kassa på doveggen kan folk skrive svar på det nasjonalpa­rkforvalte­ren lurer på.
JERKEN: I kassa på doveggen kan folk skrive svar på det nasjonalpa­rkforvalte­ren lurer på.
 ??  ?? OVERSIKT: Kassene er laget på fengselet i Arendal, ifølge et skilt.
OVERSIKT: Kassene er laget på fengselet i Arendal, ifølge et skilt.
 ??  ?? SØPPEL: Her finner man søppelsekk­er.
SØPPEL: Her finner man søppelsekk­er.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway