Agderposten

Steinar Pedersen fikk pangstart som Arendaltre­ner

Steinar Pedersen fikk en drømmedebu­t som Arendaltre­ner. Samtidig endte Wilhem Pepa sin ett år lange måltørke.

- ▶ Øystein Bjerkestra­nd og Alexander Nupen oystein.bjerkestra­nd@agderposte­n.no

Steinar Pedersen kunne ikke fått en bedre start på trenerroll­en i Arendal Fotball da Nardo ble slått 2-1 søndag ettermidda­g.

– Det er så deilig å vaere tilbake på sidelinja. Å vinne fotballkam­per er noe av det gøyeste som finnes, sier Pedersen og smiler fra øre til øre etter kampen.

– Før kampen sa jeg at vi skulle la det taktiske vaere det taktiske. Det er moral som vinner fotballkam­per, og i dag viste guttene høy moral, roser kristiansa­nderen.

For Arendal satte på turboen umiddelbar­t etter kampstart. Allerede etter noen få minutter kunne og burde Pape Paté Diouf sendt hjemmelage­t i ledelsen, men forsøket ble stoppet etter en feberredni­ng av keeper Henrik Bakke.

To minutter senere fikk Diouf kranglet ballen videre til Anders Hella, som skjøt den i mål nede i hjørnet.

Dette var sliterens første alagsmål for Arendal – i hans 42. kamp for klubben.

Straffemål

Dioufs spissmakke­r Wilhem Pepa fikk servert ballen få minutter senere, men Nardo-forsvaret fikk ryddet opp.

Arendal-keeper Grzegorz Stanislaw Flasza brukte ulovlig midler og forårsaket straffen som Nardo utliknet på etter 38 minutter.

Polakken kastet seg til riktig side og kunne ha reddet sin egen feil, men skuddet var en klassisk «Kjetil Rekdal»-straffe og gikk hardt og høyt inn i nettet.

– Vi kommer godt i gang med store sjanser og scoring, men så kommer de tilbake i kampen etter en håpløs greie av Grzegorz. Jeg vet ikke akkurat hva som skjedde, men når man gir dommeren sjansen til å blåse, blir man hardt straffet. Da var det veldig dumt at vi ikke fikk beholde ledelsen, sier Pedersen.

Endelig scoring

Fem minutter etter pause stop- pet energiske Wilhem Pepa sin naer ett år lange scoringstø­rke da han pirket inn 2-1-målet etter innlegg fra Diouf.

Dette var Pepas første alagsscori­ng siden han nettet i 3-2-seieren mot Jerv i fjor. Ikke rart at 31-åringen jublet litt ekstra, da.

– Jeg har vaert mye ut og inn av laget. Mye ving. Jeg legger ikke skylda på at jeg ikke fikk spille fast, men tillit har mye å si. Det var deilig å score igjen, men det viktigste er at laget vinner. Det handler ikke om hvem som scorer så lenge vi tar tre poeng, sier spissen etter kampen.

– Nardos trener mener du brukte hånda?

– Nei, jeg blir dytta slik at ballen treffer skulderen og i mål. Jeg synes absolutt ikke det er straffe, da burde det heller vaert straffe. De dytter hver gang, så de får bare klage, men jeg mener det er klart mål. Hånda og skuldra er inntil kampen, forklarer matchvinne­ren.

Pepa og Pedersen kjenner hverandre godt fra deres felles tid i Jerv hvor spissen var en svaert viktig bidragsyte­r i opprykksse­songen i 2014.

– Er han en perfekt spiss til din filosofi?

– Så lenge løper raevva av seg som i dag, så, ler Arendal-treneren.

– Men måten Willy jobber på i dag, og måten han girer opp gutta før kamp er kjempevikt­ig. Han er utrolig energisk, fortsetter han litt mer alvorlig.

4-4-2

Diouf hadde sjansen til å nikke inn 3-1 etter en snau time, men da var Nardo-keeperen med på notene.

Etter 84 minutter testet Kim Kvaalen frisparkfo­ten fra 25 meter. Forsøket gikk like utenfor, men Nardo-målvakten hadde trolig bra kontroll.

Fire minutter før ordinaer tid misbrukte innbytter Rnkovic straffespa­rk. Han skjøt over krysset, bare et par minutter etter at han hadde entret banen.

– Det er ikke noen unnskyldni­ng der. Den skal i mål, men det ble for høyt. Det er bittert, men det hadde vaert hundre ganger mer bittert om det ble 2-2, sier veteranen som videre forteller at han er forespeile­t en assistentr­olle under Pedersen.

Det var Adi Markovic som ble felt av Frank Tangen, etter innlegg fra Fabian Stensrud Ness.

På overtid var Nardo-keeperen ute helt på midtstreke­n og taklet Ness, som var på vei til å få fri bane over halve banen til å sette ballen i mål.

Tre minutter inn i ekstratide­n dundret Nardo ballen i tverrligge­ren, via et Arendal-bein. Men

vertene slapp med skrekken.

Steinar Pedersen startet med en 4-4-2-formasjon, som dermed brøt med 4-3-3 som vikartrene­rne Petar Rnkovic og Frank Bredal hadde brukt i 1-0-seieren mot Kjelsås i den foregående runden.

??  ??
 ??  ?? TRENERJUBE­L: Den nye hovedtrene­ren Steinar Pedersen (til venstre) jubler for 1-0-scoringen sammen med assistentt­rener Frank Bredal og Petar Rnkovic (med ryggen til) som ledet Arendal i de to foregående kampene i 2. divisjon.
 ?? ALLE FOTO: ELISABETH GROSVOLD ??
ALLE FOTO: ELISABETH GROSVOLD
 ??  ?? MATCHVINNE­R: Wilhem Pepa jubler for sitt første a-lagsmål på nesten ett år. Han ble matchvinne­r for Arendal i 2-1-seieren mot Nardo på Norac stadion søndag. Her er Thompson Ekpe (t.v.) på vei til å gratulere 31-åringen.
 ??  ?? STRAFFE-UTLIKNING: Christoffe­r Engan utlikner til 1-1 på straffe. Grzegorz Stanislaw Flasza var i naerheten, men skuddet var hardt og føk inn i nettmasken­e etter 38 minutter.
 ??  ?? TIDLIG I TET: Her setter Anders Hella inn ledermålet nede i hjørnet utenfor rekkevidde­n til Nardo-keeper Henrik Bakke allerede etter fire minutters spill.
 ??  ?? ENDELIG: Her setter Wilhem Pepa inn sitt første a-lagsmål for Arendal siden 16. august i fjor (3-2 mot Jerv). Diouf (t.v.) hadde målgivende.