Agderposten

Denne katten er lite pop hos mange

Det males og mjaues og klappes og strykes på kattehjemm­et på Stoa, men nå er det fullt og mange med pels og poter trenger et nytt hjem.

- ▶Tore Ellingsen toel@agderposte­n.no

– Det er en myte at det blir flere herreløse katter om sommeren. Det dumpes katter hele året. Men nå kommer kattungene i tillegg. Det gjør det enda vanskelige­re, og behovet for omplasseri­ng er stort, forteller Eva Wilberg i Dyrenes Hjelper i Arendal.

Både hun og Maylin Gabrielsen som i tillegg jobber på Agder Dyreklinik­k merker trykket hele tiden.

– Vi får henvendels­er fra store deler av fylket faktisk, og vi samarbeide­r med Dyrenes beskytter og Agder Dyreklinik­k. Ikke minst får alle dyr vi tar imot først en behandling med vaksiner, steriliser­ing og merking på dyreklinik­ken, forteller Wilberg.

Gjør det de kan

De gjør det de kan for å ta hånd om både katter og kattunger, men de er helt avhengige av finne både midlertidi­ge og permanente hjem.

– Kattungene trenger midlertidi­ge hjem i minst 12 uker før de kommer til permanente hjem, og vi har voksne dyr som trenger et hjem for livet, forteller hun.

Som nevnt er alle dyrene som omplassere­s schip-merket, steriliser­t og vaksinert. Wilberg mener chip-merking er svaert viktig.

Må vaere merket

– Det er sjanseløst å finne eieren til en bortkommen katt dersom den har havnet utenfor sitt egentlige område. Katten som ble funnet på Island kom hjem igjen til Norge fordi den var merket. En katt kan legge seg til rette i tilhengerl­ass med ved som skal et helt annet sted, for eksempel. Skal du ha katt, må den vaere merket, understrek­er Wilberg.

De som overtar en katt må betale for den behandling­en den har fått, men det er en pakkepris som ligger under ordinaer pris, understrek­er Liv Wilberg hos Dyrenes hjelper.

De eldre er trofaste

Mange vegrer seg for å ta imot voksne dyr, saerlig hanner. Det er det ingen grunn til, mener hun.

– Det er kanskje ikke så mye leik og fart med en eldre katt, men de eldre herrene er svaert trofaste. De utvikler det jeg kaller «takknemlig­hetsgen». De er rett og slett takknemlig­e for stell og kontakt, etter å ha blitt forlatt eller kommet bort. Nå vil de vaere sammen med menneskene og ha det godt, sier dyrehjelpe­ren.

Hun oppfordrer innstendig alle som tenker på skaffe seg katt, om å vaere sikre på at de kan ta på seg den forpliktel­sen det er.

Klare for å flytte ut

For dem som har anledning til å ta imot en katt til i huset, eller skaffe seg sin første, vil Wilberg spesielt rette oppmerksom­heten på de voksne herrepusen­e Bon Scott, Arthur og Boomer som nå er veldig klare for å flytte ut av kattehjemm­et.

De er naermere beskrevet i saken som ligger på agderposte­n. no.

 ?? FOTO: DYRENES HJELPER ?? BON SCOTT: En skjønn herremann med litt for mange taer søker et varig hjem. I følge Eva Wilberg (innfelt) vegrer mange seg for å ta imot voksne hannkatter som denne, men hun har flere positive sider å trekke frem – blant annet det hun karakteris­erer...
FOTO: DYRENES HJELPER BON SCOTT: En skjønn herremann med litt for mange taer søker et varig hjem. I følge Eva Wilberg (innfelt) vegrer mange seg for å ta imot voksne hannkatter som denne, men hun har flere positive sider å trekke frem – blant annet det hun karakteris­erer...
 ?? FOTO: DYRENES HJELPER ?? ARTHUR: En skikkelig stangkoser med høylytt maling.
FOTO: DYRENES HJELPER ARTHUR: En skikkelig stangkoser med høylytt maling.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway