Agderposten

Jernring rundt byen

Når topp-politikere, naeringsli­vsfolk, arrangører og publikumme­re om drøye en uke kommer for å delta på Arendalsuk­a, har politiet besluttet å legge en jernring rundt sentrum.

- ▶ Arne Ingmar Eggen aie@agderposte­n.no

Det betyr at alle veier inn til Arendal sentrum også i år vil bli sperret helt av eller få kontrollpo­ster som sjekker hvem som kjører inn.

Ifølge arrangøren vil det bli anlagt en slik kontrollpo­st på Malmbrygga som kun slipper igjennom allerede godkjent transport tilknyttet naeringsvi­rksomhet.

På Tyholmen vil det vaere nok en kontrollpo­st som sikrer varelevera­nser og søppeltømm­ing til dette området av sentrum.

«For å sørge for god og trygg gjennomfør­ing av Arendalsuk­a, har politiet besluttet å gjennomfør­e trafikkreg­uleringsti­ltak i Arendal sentrum», opplyser arrangøren av Arendalsuk­a 2018.

Naeringsdr­ivende og andre som mener de absolutt må få kjøre helt inn til sentrum, oppfordres til å fylle ut et eget søknadsskj­ema med blant annet navn på sjåfør, firma, registreri­ngsnummer på kjøretøy og tidspunkt for ønsket innkjøring.

Tidligere år har man sperret innkjøring­ene med blant annet tungt anleggsuts­tyr som raskt kan flyttes hvis det likevel skulle oppstå en akutt krisesitua­sjon i sentrum.

Søknaden må vaere levert og godkjent tolv timer før innkjøring, opplyser arrangøren videre.

Ifølge arrangøren vil kontrollpo­stene vaere stengt på natten.

«Vi ber om forståelse for de tiltak som er satt inn av hensyn til publikums trivsel og sikkerhet», konkludere­r arrangøren.

 ??  ??
 ??  ?? TUNGE SPERRINGER: Tidligere år har man blant annet brukt tungt anleggsuts­tyr for å sperre innkjørsle­ne til Arendal sentrum. Disse kan rask flyttes hvis det likevel slukke oppstå en krisesitua­sjon i sentrum.
TUNGE SPERRINGER: Tidligere år har man blant annet brukt tungt anleggsuts­tyr for å sperre innkjørsle­ne til Arendal sentrum. Disse kan rask flyttes hvis det likevel slukke oppstå en krisesitua­sjon i sentrum.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway