Agderposten

Hvorfor ble det tvangsinnf­ørt?

- Ingrid Skårmo, bystyremed­lem/Frp Edward Terjesen, bystyremed­lem/Frp

Hvis er så bra, hvorfor ble det tvangsinnf­ørt? Ja, dette er spørsmålet mange stiller seg i de tusen hjem. Hvorfor i all verden fjernet man FM nettet før alle instanser fikk uttalt seg om kvalitet, dekning og beredskap på DAB?

Det verste i denne saken er den dårlige kvaliteten på DAB i forhold til dekningen som er høyst mangelfull, både i tunneler, utkantsted­er og på sjøen. Beredskaps hensyn i Norge er også en bekymring. Overgangen til DAB har resultert i et halvert lyttertall og er synkende. Hva har da vaert vitsen?

Det var et flertall i Stortinget som sa ja til stenging av FM nettet mot FrP sine stemmer. FrP stemte mot sin egen regjering i denne saken. Det er vi glade for. Norge er det eneste landet i Europa som har akseptert stenging av FM nettet. De andre landene er avventende og kommer vel antageligv­is ikke til å innføre dette, da de ser hvordan denne overgangen fra FM til DAB har gått i Norge.

Nå har imidlertid Senterpart­i-lederen innrømmet at denne avgjørelse­n var feil og ifølge hans uttalelse i Dagbladet mener han at Stortinget bør svelge personlig stolthet og vurdere å skru på FM nettet igjen. Videre mener han at Stortinget må se på kostnaden ved å skru på FM nettet. Dette blir nok ikke enkelt, da mye av utstyret som ble brukt i FM nettet er sendt til Malawi i Afrika.

Det er tydelig at han også er misfornøyd med DAB saken, men det burde ha ringt noen bjeller når den kom opp i Stortinget. En kjempeavgj­ørelse ble tatt over hodet på det Norske folk uten at dette var tilstrekke­lig utredet. For ikke å snakke om alle kostnadene dette til nå har blitt påført folket og den prislappen som kommer hvis det er en mulighet for å gjeninnfør­e FM nettet, noe som ifølge enkelte kilder sier vil vaere vanskelig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway