Agderposten

Å plukke de baerene man liker

Dag Eriksen skriver i Agderposte­n 2.august om sin tolkning av hva bibelen sier om homofili og homofil seksualite­t. Han bruker her ulike bibeltekst­er og sin egen forklaring på disse (tolkning) og avviser mitt poeng om at bibelen må tolkes, men tolker likef

- Per Anders Langerød

Når den norske kirke åpnet for ekteskap mellom to av samme kjønn var det etter en årelang debatt om tolkning. Debatten gikk ut på å avklare om ekteskapet mellom to menn var syndig eller hellig og dermed burde tillates etter bibelen.

Et flertall av biskopene og kirkemøtet var enig i det siste og endret ekteskapsl­iturgien. Faget teologi handler jo om nettopp dette. Å søke å finne de beste argumenten­e for kristendom­mens syn på gud og kristendom­mens syn på seg selv som en religion. Ingen har den rene sannhet, det er flertallso­ppfatninge­r, mindretall­soppfatnin­ger og løpende debatter.

John Aage Johnsen skriver 6.august en støtte til Eriksen som han mener er modig som tørr å skrive om bibelens syn på homofile og spør om ytringsfri­heten er under press? Johnsen trekker frem to amerikansk­e eksempler på en brannmann og en kokk som ble sparket fordi de på en eller annen måte kunne påstås at de ikke mente homofile burde ha de samme rettighete­ne som andre. Å sparke noen for et slikt syn er heldigvis ulovlig i Norge. Ytringsfri­het er beskyttet av grunnloven og blir man sparket skal det begrunnes saklig, så den saken er grei. Men husk Johnsen, at det ikke er lenge siden homofile ble sparket fordi de var homofile. Mange ble slått, banket og forfulgt. Et samfunn som gir like rettighete­r for alle mennesker er derfor det eneste vi alle klarer å bli enige om. Frihet til å tro på hva man vil, frihet til å gifte seg med den man vil – du må få lov til å bestemme det selv. Det er dette homofile kjemper for. Ikke å ta fra andre en frihet til å ha ILLUSTRASJ­ONSFOTO:

meninger og beholde sin jobb. Det har homofile nemlig selv opplevd, og unner ingen andre.

 ??  ?? NTB Scanpix
NTB Scanpix
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway