Agderposten

Bertel O. Steen overtar Opel

I fjor ble Opel kjøpt av Groupe PSA som lager Citroën, DS og Peugeot. Merker som i Norge importeres av Bertel O. Steen. Nå blir Opel også en del av dette.

- Morten Abrahamsen, NTB

– Vi er glade for å overta Opel i Norge. Det er et tradisjons­rikt merke med meget god kvalitet på bilene sine. Vi ser et stort potensial for å styrke posisjonen til Opel i Norge i tiden som kommer, sier Bjørn Maarud, konsernsje­f i Bertel O. Steen, i en pressemeld­ing.

Overtar hele Opel Norge

Avtalen er signert og skal innebaere at Bertel O. Steen tar over hele Opel Norge, med alle ansatte. Overtakels­en, som må godkjennes av norske konkurrans­emyndighet­er, forventes å skje i løpet av andre halvår 2018.

– Vår nye partner, Bertel O. Steen, har en svaert sterk posisjon i Norge. Det gjør oss svaert optimistis­ke når det kommer til å lykkes enda bedre enn med dagens organiseri­ng. Endringen gjør det også mulig å bedre effektivit­eten og redusere kostnadene, sier Xavier Duchemin, leder for salg, servicemar­ked og markedsfør­ing i Opel.

Historisk sus

Bertel O. Steen-konsernet importerer, i tillegg til de nevnte merkene, MercedesBe­nz, Kia, Smart, Fuso og Setra til Norge. De driver også innenfor forhandler­drift, finansieri­ng, verksteddr­ift og eiendom. Selskapet, som har 2500 ansatte, har en markedsand­el på naermere 20 prosent og hadde en omsetning på 16,7 milliarder kroner i 2017. Hovedkonto­ret ligger på Lørenskog.

Opel sier i en pressemeld­ing at de solgte naer 5000 biler i Norge i 2017, med en omsetning på 1,1 milliarder kroner.

– Det er både gledelig og spennende med en slik utvikling for Bertel O. Steen. Det er også en avtale med et historisk sus over seg: Da automobile­n gjorde sitt første inntog i Norge, hadde Bertel O. Steen Opel fram til 1918. Nå gjenforene­s vi 100 år senere. Vi gleder oss veldig til å få Opel tilbake blant bilmerkene i Bertel O. Steen, sier konsernsje­f Bjørn Maarud.

 ?? FOTO: BERTEL O. STEEN ?? HISTORISK: Konsernsje­f Bjørn Maarud i Bertel O. Steen forteller at Opel har vaert i deres eie tidligere, for 100 år siden.
FOTO: BERTEL O. STEEN HISTORISK: Konsernsje­f Bjørn Maarud i Bertel O. Steen forteller at Opel har vaert i deres eie tidligere, for 100 år siden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway