Agderposten

4H: 43 ungdommer fra Agder på landsleir i Rogaland

Kløverklub­ben 4H fra Agder var selvsagt med da 1.000 ungdommer fra hele landet koste seg på leir i slutten av juli, skriver Grete Cecilie Hansen i Agder 4H i dette glimtet fra landsleire­n:

- Grete Cecilie Hansen Agder 4H

– Leiren var fantastisk! Jeg møtte gamle og nye venner og koste meg sammen med dem. Leir er et fantastisk møtested, sier Caroline Berlin (17).

43 fra Agder

Hun var på leir sammen med 43 deltakere fra Agder.

For mange 4H-ere er det å reise på leir utvilsomt høydepunkt­et, og landsleir er noe helt spesielt. I år var mer enn 1.000 ungdommer og voksne samlet på Øksnevad videregåen­de skole i Klepp kommune i Rogaland fra 21. til 28. juli. Leirdeltak­erne kom fra absolutt hele landet, fra Finnmark i nord til Agder-fylkene i sør.

– Leir er et sted jeg har det gøy, laerer mye, møter gamle venner og kan ha det gøy, sier Caroline Berlin.

Sushi og slakt

I løpet av uka leiren varer skal ungdommene gjennom et variert og aktivt program. Mottoet til 4H er «laere ved å gjøre», og de som vil, får laere å lage sjokolade eller sushi, spille håndball eller legge fabelaktig sminke, slakte eller lage gongkaker.

I år har Caroline Berlin vaert på leirbuksem­aling, sjokoladef­abrikken og volleyball.

Kongeparke­n og trylling

– Leirbuksem­aling var skikkelig gøy. På sjokoladef­abrikken i Eigersund fikk vi masse sjokolade! Jeg var også med på volleyball. Det var gøy, men på grunn av varmen og sola ble det slitsomt, og jeg endte opp med å bli solbrent, sier hun og ler.

– Det går ikke an å velge én ting som var gøyest eller mest spennende, men det var sykt gøy i Kongeparke­n og egentlig alle kveldene med musikk, trylleshow og underholdn­ing, sier Caroline Berlin.

Hele fylket i sving

Det er 4H Rogaland, med sine 37 klubber, som er arrangør for årets landsleir. Landsleire­n arrangeres annethvert år, og går på rundgang mellom fylkene.

 ?? FOTO: GRETE CECILIE HANSEN ?? BLAUDE: Tema for årets leir var «vidle, fine og blaude», derfor kledde alle seg med regntøy, støvler, regnponcho eller badetøy til innmarsjen.
FOTO: GRETE CECILIE HANSEN BLAUDE: Tema for årets leir var «vidle, fine og blaude», derfor kledde alle seg med regntøy, støvler, regnponcho eller badetøy til innmarsjen.
 ?? FOTO: RONJA MYDLAND SMITH ?? LASER: Den siste kvelden ble vi overrasket med et laserlyssh­ow til årets leirsang.
FOTO: RONJA MYDLAND SMITH LASER: Den siste kvelden ble vi overrasket med et laserlyssh­ow til årets leirsang.
 ?? FOTO: GRETE CECILIE HANSEN ?? TRUBADUR: Hver dag var det noen som opptrådte på scenen, på dette bildet ser vi Trubadur Ørjan.
FOTO: GRETE CECILIE HANSEN TRUBADUR: Hver dag var det noen som opptrådte på scenen, på dette bildet ser vi Trubadur Ørjan.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway