Agderposten

Sterk økning

- Vipps oybj@agderposte­n.no Anken forkastet Vil ikke møte

SOLID VEKST: – Tallene er som planlagt og ventet. Vi har en solid vekst og utvikling, fastslår administre­rende direktør Geir Bergskaug.

Resultatet viser et resultat før skatt på 658 millioner kroner – mot 553 millioner i samme periode i 2017. Bergskaug er naturligvi­s fornøyd med tallene, men ser ett lite skjaer i sjøen.

– Vi opplever veldig gode tall FORNØYD: og en positiv utvikling på de aller fleste fronter. Den eneste reelle utfordring­en er at referanser­enten (NIBOR) har gått opp den siste tiden, og det gjør marginen på boliglån dårligere, sier Bergskaug.

– Men til tross for det har vi solid volumvekst og et godt resultat, fortsetter han.

En del av økningen kommer av at banken har hatt gevinst på sin eierandel i Vipps, BankAxept AS og BankID Norge AS etter at fusjonerin­gen av de tre selskapene ble godkjent i departemen­tet.

– Det ble gjennomfør­t en ekstern verdivurde­ring som gjorde at selskapets verdier ble betydelig oppskrevet dette kvartalet. Så i dette ligger det veldig positive framtidsut­sikter, forklarer Bergskaug.

Det eneste banken taper noen få kroner på, mer presist fem millioner kroner, er utlån. Det til tross for at det samlede utlånet for konsernet passerte 100 milliarder kroner. Politiet i Agder har allerede måtte stryke en av postene i tiltalen på grunn av inhabilite­t. Men da Lloyd Kleivene hevdet at politiet også var inhabile på de øvrige tiltalepun­ktene - og brakte saken inn for Aust-Agder tingrett, sa domstolen nei.

Til tross for at en av juristene i politiet var i slekt med en av de fornaermed­e i saken - og påtalemynd­igheten derfor måtte stryke dette punktet i tiltalen, var ikke politiet inhabile i de øvrige punktene, ifølge tingrettsd­ommen. Da Lloyd Kleivene anket denne saken inn for Agder lagmannsre­tt, slapp ikke lagmannsre­tten den inn. Nå har også landets øverste domstol; Høyestrett, behandlet saken. Med samme resultat:

«Ankeutvalg­et finner det enstemmig klart at anken ikke kan føre frem. Anken forkastes i medhold av straffepro­sessloven § 387 a første ledd», heter det i konklusjon­en fra Høyesteret­t.

Til tross for dette, står Lloyd Kleivene fortsatt hard på at han ikke vil møte i Aust-Agder tingrett når straffesak­en mot ham kommer opp i midten av oktober.

Dette fordi tiltalen mot ham, ifølge Kleivene aldri er blitt forkynt for ham på lovlig måte og at tiltalen ikke lenger er «verdt papiret det er skrevet på».

 ?? FOTO: ERIK HOLAND ??
FOTO: ERIK HOLAND
 ?? FOTO: ANNE KARIN ANDERSEN ??
FOTO: ANNE KARIN ANDERSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway