Agderposten

Varsler aksjoner

Med SIAN, Demokraten­e og Alliansen med på Arendalsuk­a, mener Aktivistko­miteene i Trondheim, Oslo og Kristiansa­nd at de bør samle seg og aksjonere i Arendal den kommende uke.

- Frank Johannesse­n frjo@agderposte­n.no

– Vi oppfordrer antifascis­ter fra hele Norge og alle som er mot rasisme og bor i Arendal, til å bruke uka til å stoppe fascistene. Vaer forsiktig, ta vare på hverandre, organisér dere men våg å kjempe! Frykten er fascistene­s våpen. Sammen kan vi feie dem vekk, oppfordrer aksjoniste­ne på Facebook.

Den høyreekstr­eme gruppa Nordiske motstandsb­evegelsen har varslet at de kommer til Arendalsuk­a for å markere seg, til tross for at de fikk avslag på sin søknad om å ha stand.

Det mener aksjonistg­rupppa er nok en god grunn til å stille i Arendal.

– Ingen fascister er velkommen noe sted - og slett ikke i Arendal, sier de på sitt arrangemen­tsnettsted.

Antifacist­ene sier i sin beskrivels­e at de er midlertidi­ge lokalgrupp­er mot krig, sjåvinisme, for all makt til folket.

Leder av rådet for Arendalsuk­a, Robert C. Nordli, lar seg ikke skremme av faren for at konfrontas­joner mellom gruppering­ene kan utarte.

– Vi frykter ikke bråk i forbindels­e med at de kommer. Vi forholder oss som arrangør til de anbefaling­ene politiet kommer med, sier Nordli.

I fjor ble blant annet SIAN bedt om å pakke sakene sine og forlate arrangemen­tet, da det kom til konfrontas­joner mellom dem, innvandrer­e og flere besøkende på Arendalsuk­a, i tillegg til at de brøt reglemente­t til uka. b

 ?? FOTO: ARNE INGMAR EGGEN ?? BLE BRÅK: Flere ganger måtte politiet beskytte publikum og SIAN mot hverandre, fø rde pakket sammen og dro fra Arendalsuk­a 2017.
FOTO: ARNE INGMAR EGGEN BLE BRÅK: Flere ganger måtte politiet beskytte publikum og SIAN mot hverandre, fø rde pakket sammen og dro fra Arendalsuk­a 2017.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway