Agderposten

- Klart man er litt spent

I dag går startskudd­et for Arendalsuk­a 2018. Søndag ettermidda­g hadde produksjon­ssjef Dag Tynes full kontroll på riggingen.

- Øystein Bjerkestra­nd oybj@agderposte­n.no

– Nå begynner det å bli bra. Alt er som det skal vaere, forteller Tynes da Agderposte­n møter ham i Pollen dagen før det hele starter.

– Er du nervøs?

– Det er jo Norges største arrangemen­t, så det er klart man er litt spent.

Utover søndagen kom stadig flere telt på plass rundt om i byen. NRK kom også med to store produksjon­sbiler. Foreløpig har de ikke støtt på noen store utfordring­er.

– Nei, alt går egentlig som planlagt. Det var litt mye vind på fredag, men den løyet heldigvis. Med så mange telt – og ikke minst mange med egne telt – kunne det blitt problemer med sterk vind. Det store teltet ved kirka flyttet seg til tross for at vi hadde sikret det med seks tonn betong.

Ofret ikke kvelden

Utover i uka er det meldt varierende vaer med en del regn, men uten noe saerlig vind før torsdag. Da er et meldt 8 m/s, noe som kan gi utfordring­er dersom teltene ikke er tilstrekke­lig festet.

Utover søndagen fortsatte riggingen, men for Tynes er det ikke aktuelt å ofre søndagskve­lden.

– Nei, vi må jo ha kvelden. Det blir en lang uke, så vi holder på til vi blir ferdig, så går vi hjem, sier han med et smil.

Forventer fullt hus

Anen annen som er spent på den kommende uka er innehaver av MØR biffhus, Sim Riebe.

Han er innstilt på en hektisk uke, og for å kunne ta imot enda flere gjester var han søndag i gang med å sette opp telt rundt restaurant­en.

– Det er en viktig uke for oss, akkurat som for alle de andre i byen. Vi forventer en bra uke, så får vi bare håpe at vaere holder, sier Riebe til Agderposte­n.

– Hvilke grep gjør dere for å ta imot de ekstra gjestene?

– Som du ser er vi i gang med å sette opp telt. Utfordring­en tidligere er at det har blitt fullt. Det blir det nok i år også, men nå har vi litt flere plasser, sier Riebe.

Med teltene har restaurant­en nå en kapasitet på rundt 160– 170 plasser.

– Det blir en utrolig spennende og morsom uke, avslutter restaurant­sjefen.

Arendalsuk­a starter med frokostmøt­e i UiA-teltet mandag morgen. Derfra går det slag i slag fram til lørdagens avslutning­skonsert. b

 ??  ?? RESTAURANT­SJEF: Sim Riebe forbereder seg på storinnryk­k når Arendalsuk­a starter mandag.
RESTAURANT­SJEF: Sim Riebe forbereder seg på storinnryk­k når Arendalsuk­a starter mandag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway