Agderposten

35.000 stiller til lokalvalg i Syria

Naermere 35.000 kandidater står klare for å kjempe om seter i kommuneog bystyrer rundt om i Syria. Lokalvalge­t er det første siden borgerkrig­en brøt ut i 2011.

-

– Valgkommis­jonene rundt om i landets provinser har godtatt 34.554 av til sammen 55.164 søknader fra folk som vil stille som kandidater til lokalvalge­t 18. september, sier valgkommis­jonens leder Suleiman al-Qaed til den regimevenn­lige avisen Al-Watan.

Kandidaten­e kjemper om til sammen 18.478 seter, flere enn de rundt 17.000 i forrige lokalvalg i 2011.

– Et stort antall landsbyer har blitt gjort om til kommuner, noe som forklarer økningen i antallet seter det kjempes om, sier al-Qaed.

Enkelte provinser har valgkommis­jonen ikke fått søknader fra i det hele tatt. Blant dem er østlige delen av Deir al-Zor, nordøstlig­e Hasakeh, og Daraa i sør, ifølge Al-Watan.

Det syriske regimet kontroller­er etter sin nylige seier i Daraa om lag to tredeler av landet, og president Bashar-al Assad erklaerte i forrige måned at gjenoppbyg­ging er neste hovedprior­itet.

De nye lokaladmin­istrasjone­ne ventes dermed å få utvidet ansvar. Sju år med borgerkrig har ført til at infrastruk­tur som vann- og strømtilfø­rsel er ødelagt i mange områder, og flere skoler og sykehus er lagt i ruiner.

– De kan vente seg mye jobb. De vil ha ansvaret for å lage utviklings­planer, foreslå investerin­gsprosjekt­er og gjøre praktiske beslutning­er i forbindels­e med gjenoppbyg­gingsfasen i Syria, sier generalsek­retaer Bashar al-Haffar i provinsråd­et i Damaskus. (NTB-AFP)

 ??  ?? TAR HVERDAGEN TILBAKE: Mens en gravemaski­n i bakgrunnen fjerner rester av et ødelagt bygg 15. juni i år, forsøker en selger å tilby sine varer i byen Douma i Øst-Ghouta.
TAR HVERDAGEN TILBAKE: Mens en gravemaski­n i bakgrunnen fjerner rester av et ødelagt bygg 15. juni i år, forsøker en selger å tilby sine varer i byen Douma i Øst-Ghouta.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway