Agderposten

Kapret ett poeng etter overtidsdr­ama

Jerv gikk mot et nytt tap, før en sterk opphenting ordnet ett poeng på overtid. Trener Arne Sandstø var fornøyd over lagets innstillin­g til tross for å ligge under 0-2.

- b Thomas Skjeggedal Thorsen thth@agderposte­n.no

Sist Jerv vant var 10. juni, på hjemmebane mot Nest-Sotra. Søndag ble det en tøff affaere mot et hjemmelag i form.

- De kom best i gang og vi lagde straffe som de scoret på. Men når vi kom inn i det turte vi å spille og angripe mer. I andre omgang fikk vi en ny i trynet, men jeg syns gutta står frem og viser at de virkelig vil ta poeng og jobbe sammen. Det var en egen stemning i dag om at gutta ville, sa Jerv-trener Arne Sandstø til Agderposte­n søndag kveld.

Han var godt fornøyd med det ene poenget, kampens utvikling tatt i betraktnin­g.

- Før kampen ønsket vi selvfølgel­ig å vinne, men vi møtte et lag i fremgang, som vi etter hvert matchet bra. Når kampen utvikler seg som den gjør og vi havner under 0-2 er vi happy med poeng.

- Vi turte å ta steget fremover og viste at det nytter å tørre. Dette poenget er gull verdt for oss, samtidig som vi hindret et lag rundt oss på tabellen i å ta tre poeng, la Sandstø til.

Andersen i angrep

I sluttfasen av kampen mot Nest-Sotra ble Glenn Andersen flyttet opp i angrep, et grep som også nesten ga full uttelling mot HamKam sist.

- Sist rakk det akkurat ikke, men denne gangen førte det til ett poeng. Vi må bruke de kvaliteten­e vi har, fortalte Jervtrener­en.

Han var også klar på at innbytter og debutant Håkon Suggelia gjorde en god figur på Jervs midtbane etter at han kom inn for Mathias Wichmann den siste halvtimen.

Også Peter Reinhardse­n, som kom fra Start sammen med Suggelia, fikk skryt av Jervtrener­en etter sin opptreden på høyrebacke­n.

Brice Wembangomo var som kjent suspendert til søndagens bortekamp, hvilket ga Reinhardse­n sjansen i en noe uvant rolle.

Tung start

Hjemmelage­t Nest-Sotra gikk hardt ut fra start og trøkket voldsomt mot Jerv.

Etter 14 minutter pådro Glenn Andersen seg et straffespa­rk, som Oliver Kjaergaard satte i nettet bak Øystein Øvretveit.

Scoringen til Kjaergaard var også forskjelle­n på Nest-Sotra og Jerv til pause.

Det var en svak førsteomga­ng av Jerv, der det er i all hovedsak var hjemmelage­t som sto for sjansebeho­ldningen.

Ved et par anledninge­r var hjemmelage­t svaert naere å sette inn 2-0 før pause.

Jerv kom seg imidlertid betydelig mot slutten av omgangen, og klarte å holde mer på ballen, samtidig som de kom seg lenger opp på banen.

Ny smell

Ni minutter ut i andre omgang skulle derimot ikke Jerv stå imot lenger.

Da var det Alexander Dang som doblet hjemmelage­ts ledelse.

Da så det mørkt ut for de gule og blå fra Grimstad.

Men etter 71 minutter kom Jervs redusering.

Etter klabb og babb i feltet satte Daniel Aase inn 2-1-målet som tente håpet for Jerv.

I de påfølgende 20 minuttene bølget kampen frem og tilbake.

To minutter på overtid fikk Jerv corner.

Opp kom også Øvretveit i jakten på poeng.

Ferreira slo corneren godt inn i farlig sone, hvor Jerv sto med flere spillere. Etter en ny runde klabb og babb foran mål fikk Glenn Andersen til slutt dunket ballen i nettet.

Dermed endte det altså 2-2, og Jerv naermest «røvet» med seg ett poeng, etter en sterk opphenting.

??  ?? «HAPPY»: Jerv-trener Arne Sandstø var fornøyyd med å komme tilbake fra å ligge under med to mål på bortebane.
 ??  ?? REDDET POENG: Glenn Andersen scoret 2-2-målet for Jerv to minutter på overtid i bortekampe­n mot Nest-Sotra. Da kunne han og Jerv juble, etter å ha ligget und er 2-0 på bortebane. Bildet er fra Jervs 3-2-seier over Viking på hjemmebane.