Agderposten

Tok fylkets første gull

Aldri før har en austegd vunnet NM i golf, før Karoline Stormo i helgen gikk helt til topps.

- Thth@agderposte­n.no

Hun har vaert naere gullet ved flere anledninge­r tidligere, men i år satt flyten i spillet for alvor for golfspille­ren fra Nes Verk.

– Det føles bra! Det er jo bra for klubben også å ha med spillere i norgestopp­en og få frem navnet litt. Klubben har ikke så mange juniorer, dessverre, så å se at noen lykkes fra en litt mindre sentralise­rt klubb betyr nok mye for det få juniorene vi har, fortalte Stormo til Agderposte­n.

Stormo represente­rer Arendal og Omegn Golfklubb.

Endelig seier

Stormo var lettet etter å endelig ha tatt hjem NM-gullet.

– Det var deilig å endelig ta med seg pokalen hjem etter å ha vaert så naere flere ganger tidligere. Jeg spilte veldig stabilt alle dagene. I dag satte jeg ikke noe saerlig med putter, så at det fortsatt holdt til seier er veldig deilig, sa Stormo til Agderposte­n etter søndagens runde.

20-åringen fra Nes Verk har ledet gjennom hele mesterskap­et, og søndag sikret hun seg pokalen etter å ha slått Renate Hjelle Grimstad med to slag.

Marthe Wold tok bronsen, mens Grimstad Golfklubbs Maria Tønnessen tok fjerdeplas­sen, ti slag bak vinneren Stormo.

VM neste

Nå venter noen rolige dager hjemme i USA med trening og finpussing, før turen går videre til lag-VM.

Der er hun tatt hun som en av tre som skal represente­re Norge på kvinnelage­t.

Lag-VM for kvinnene spilles fra 29. august til 1. september.

– Det er klart det gir selvtillit med seier her før VM, men jeg vet også hva jeg må jobbe videre med nå før jeg reiser til Irland. Nå blir fokuset på å slå litt lavere, ettersom vi skal spille links-baner. Og så klart masse naerspill og bunker-trening siden de er kjente for mange og dype bunkere, fortalte hun. b

Thomas Skjeggedal Thorsen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway