Agderposten

Først i landet med ny, rosa sjokoladet­ype

– Det er stas å vaere først i Norge med å lansere den røde sjokoladen, sier Morten Arnesen i den lille sjokoladef­abrikken i Arendal.

-

– En ny sjokoladet­ype? Mener du hvit sjokolade med ny smak og farge?

– Nei! En helt ny sjokolade, basert på en annen kakaobønne enn de som brukes i de tre eksisteren­de sjokoladen­e mørk, hvit og melkesjoko­lade, sier Arnesen.

Hemmelig prosess

Det ligger naturligvi­s bedriftshe­mmelighete­r bak nyheten, som kakaogigan­ten Barry Callebaut med hovedkonto­r i Sveits, har utviklet. Firmaet skriver i en pressemeld­ing at bønnene er hentet fra forskjelli­ge regioner rundt om i verden. Ruby-bønnen har et bestemt sett med egenskaper, som Barry Callebaut har fått fram gjennom en innovativ (men hemmelig) prosess som har tatt flere år å utvikle, ifølge produsente­n.

Fruktig og syrlig

Barry Callebaut mener denne «fjerde typen sjokolade» gir en helt ny smaksopple­velse, som ikke er bitter, melkeaktig eller søt, men gir en fruktighet og en saftig bløthet.

Rubysjokol­aden – eller kanskje den blir hetende rubinsjoko­laden på norsk – skal verken vaere tilsatt smak eller farge.

– Det er litt merkelig, kanskje, at det plutselig kommer en ny type sjokolade på markedet. Men det er stas å vaere en av de tre sjokoladef­abrikkene i Norge som er først på markedet med den, sier Morten Arnesen.

Helt ny i Arendal

Han har valgt å selge den videre til sine kunder i form av 100 grams plater, og har i tillegg varianter der den rubinsjoko­laden samspiller med marsipan og nougat.

Når Sideblikk kommer på besøk, er Ladda Lillegård akkurat i gang med å sprøyte den flytende, rosa sjokoladem­assen opp i former, som skal ut i butikken.

– Hva sier kundene dine til den rosa varianten?

– Foreløpig har de ikke sagt så mye. Dette er ganske nytt, vi fikk inn de første sekkene for bare et par uker siden, sier han.

 ?? FOTO: INGER STAVELIN ?? NY OG ROSA: Daglig leder Morten Arnesen på Heimdal Chokolade med den nye sjokoladen, slik han har valgt å presentere den i sin lille sjokoladef­abrikk.
FOTO: INGER STAVELIN NY OG ROSA: Daglig leder Morten Arnesen på Heimdal Chokolade med den nye sjokoladen, slik han har valgt å presentere den i sin lille sjokoladef­abrikk.
 ??  ?? I FORMER: Ladda Lillegaard på Heimdal Chokolade sprøyter den nye sjokoladet­ypen i former.
I FORMER: Ladda Lillegaard på Heimdal Chokolade sprøyter den nye sjokoladet­ypen i former.
 ??  ?? SMÅ PLETTER: Slik ser rubinsjoko­laden ut når den kommer til Heimdal Chokolade.
SMÅ PLETTER: Slik ser rubinsjoko­laden ut når den kommer til Heimdal Chokolade.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway