Agderposten

Misliker at riking betaler nikab-bot

Danske politikere antyder fengselsst­raff for kvinner som bryter tildekking­sforbudet, etter at en algerisk forretning­smann bekrefter at han vil betale bøtene.

-

Flere danske politikere reagerer sterkt på at Rachid Nekkaz vil ta turen til København 11. september for å betale bøtene.

Nekkaz lovet allerede i mars å punge ut for kvinnene hvis tildekking­sforbudet ble vedtatt. Han har også sagt at han allerede har betalt millioner av kroner i bøter for kvinner i Belgia, Sveits, Nederland, Frankrike og Tyskland. Samtidig insisterer han på at han personlig er imot nikab, og at det er kvinnenes frihet han kjemper for.

Tirsdag uttalte Venstres innvandrin­gspolitisk­e talsmann, Marcus Knuth, at regjeringe­n vil vurdere å innføre en «mild» fengselsst­raff for gjentatte overtredel­ser.

– Det skal vi ikke bestemme nå. La oss først se om han betaler bøtene, og om justisdepa­rtementet kan hindre ham i å gjøre det, sier Knuth, som også nevner samfunnstj­eneste som en mulig straff.

I dag blir overtredel­se av tildekking­sforbudet straffet med en bot på 1.000 danske kroner, som stiger til 10.000 kroner ved fjerde gangs overtredel­se.

Hittil er én kvinne bøtelagt for å ha båret nikab etter at forbudet trådte i kraft i forrige uke. Hun befant seg på et kjøpesente­r i Hørsholm nord for København da hun havnet i et basketak med en annen kvinne og politiet ble tilkalt.

DF har lenge ment at det å dekke til ansiktet bør føre til fengselsst­raff.

I et tidlig lovutkast la også den borgerlige regjeringe­n opp til at lovbrytere skulle risikere opptil tre måneders fengsel, ifølge DR Nyheter.

(©NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? DEMONSTRER­ER: Mange kvinner valgte å demonstrer­e mot tildekking­sforbudet da det ble innført i forrige uke. Forbudet gjelder også løsskjegg, finlandshe­tter og andre plagg og gjenstande­r som dekker ansiktet.
FOTO: NTB SCANPIX DEMONSTRER­ER: Mange kvinner valgte å demonstrer­e mot tildekking­sforbudet da det ble innført i forrige uke. Forbudet gjelder også løsskjegg, finlandshe­tter og andre plagg og gjenstande­r som dekker ansiktet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway