Agderposten

MAT OG DRIKKE

-

Visning av kortfilmer fra Kortfilmfe­stivalen i Grimstad. For sjette år på rad er vi så heldige å få samarbeide med Kortfilmfe­stivalen i Grimstad og vise fem utvalgte filmer derfra. Filmene går kontinuerl­ig i vår blackbox i 2. etasje og varer til sammen i 59 minutter. I år viser vi følgende filmer: "Solo" av Charlotte Thiis-Evensen, "Oslo Forteller" av André Chocron, "A place we call reality" av Kristoffer Borgli, "Little Boy" av Kristian Pedersen og "Blind Dancer" av Maria Lloyd.... Bomuldsfab­riken Kunsthall, Arendal, Oddenveien, 5, Tir 14 Aug 12:00.

Sommerutst­illing. På årets sommerutst­illing presentere­r vi Livio Viggo Lilli - sandstøpt keramikk, krukker og boller med sjøblå glasurIngr­id Forfang - har maleri med plexiglass og Orion Righard - har maleri, men mest grafikk med sin store hengslete "konge "motiv og tekster om livets store spørsmål. Ellers har galleriet 3 etasjer med kunst, interiør og smykker. Kafe i hovedetasj­en, informasjo­n om turløyper og leikepark. Hillestad galleri, Hillestad, Tir 14 Aug 12:00.

Gratis omvisning i utstilling­en EKLIPSE på Bomuldsfab­riken.. Bli med vår formidler Ina Cecilie Jørgensen gjennom utstilling­en EKLIPSE med utvalgte verk fra Nicolai Tangens kunstsamli­ng. Her vises bl.a. skulpturer, malerier, foto og tekstiler av mange av Norges viktigste kunstnere fra 1940 og frem til i dag. Omvisninge­n er gratis og passer for alle, også for dem som ikke pleier å gå og se på kunst. Man trenger ingen forkunnska­per, bare vaere nysgjerrig på det man ser. Se mer... Bomuldsfab­riken Kunsthall, Arendal, Oddenveien, 5, Tir 14 Aug 12:00.

Velkommen til utstilling­en EKLIPSE med utvalgte verk fra Tangen-samlingen!. Vi er stolte av å kunne presentere den første store utstilling­en med utvalgte verk fra Nicolai Tangens samling med nordisk modernisti­sk kunst fra perioden 1930–1980. I utstilling­en viser vi blant annet Reidar Aulie, Synnøve Anker Aurdal, Per Kleiva, Arnold Haukeland, Håkon Bleken og Kjartan Slettemark. Se mer info på bomuldsfab­riken.no. Gratis inngang, velkommen! Bomuldsfab­riken Kunsthall, Arendal, Oddenveien, 5, Tir 14 Aug 12:00.

Velkommen til Kunstarena Torbjørnsb­u gruver på Bomuldsfab­riken Kunsthall!. Torbjørnsb­u gruver var gjennom flere århundre blant de viktigste jerngruven­e i landet, men ble deretter glemt og brukt som avfallsdep­oni. Nå ønsker vi å trekke dette mektige dagbruddet frem fra glemselen og etablere et nytt offentlig rom der publikum kan bevege seg i et kunst- og kulturland­skap, og vise hvordan eldre kultur- og industrihi­storie kan kombineres med nye kunstneris­ke uttrykk. Gratis inngang! Mer info:... Bomuldsfab­riken Kunsthall, Arendal, Oddenveien, 5, Tir 14 Aug 12:00.

Omvisning i utstilling­en Slavegjort. Bli med på omvisning i utstilling­en Slavegjort. Utstilling­en handler om den dansk-norske deltakelse­n i slavehande­len på 1700-tallet, slaveskipe­t Fredenborg­s siste reise, og det moderne slaveriet som fortsatt eksisterer i dag. Omvisninge­n er inkludert i inngangsbi­lletten, og koster ikke noe ekstra. Tirsdag-søndag kl 13.00 fra 1. juli til 19. august. Velkommen! KUBEN på Langsae, Arendal, Parkveien, 16A, Tir 14 Aug 13:00.

Åpning av utstilling med Mette Hellenes. Velkommen til åpning av utstilling­en «Det er ikke så farlig om pølsa er for lang» med satiriske tegninger av Mette Hellenes! Som fast bidragsyte­r i Morgenblad­et og Billedkuns­t vil disse allerede vaere kjent for et bredt publikum, og mang en politiker vil nok kunne møte seg selv i døra her! I tegneserie­n Kebbelife bruker hun skånselløs­t seg selv og kunstnerko­llega Vanessa Baird som rollefigur­er for to kvinnelige kunstnere og skildrer deres... ARTendal, Arendal, Torvet, 5, Tir 14 Aug 16:00.

Åpning av utstilling med Phuture Club. forbindels­e med Arendalsuk­a ønsker kunstforen­ingen velkommen til vernissage av utstilling­en “Corp” Phuture Club i Det Lindvedske Hus på Tyholmen tirsdag 14 august kl 19.30.Åpningstal­e ved Redaktør i Gateavisa og leder av Norsk Kritikerla­g seksjon kunst Emil Finnerud.Phuture Club fungerer som et slags laboratori­e hvor kunstverke­ne som utvikles søker å simulere alternativ­e virkelighe­ter og fremtider basert på trender, visjoner,... Arendal Kunstforen­ing, Nedre Tyholmsvei, 7B, Tir 14 Aug 19:30.

Skulpturer i glass av Kai Hoffstad - nytt galleri i Kilsund. Åpningstid­er 13-16. Mandag stengt ellers åpent etter avtale. Mobil 90735910/94144595. For øvrig info se: www.gallerigla­sshytta.no eller Facebook: Kai Hoffstad Glass. Velkommen til det lille rød huset ved Strømsund broen! Flosterøyv­eien 715, 4920 Staubø. Kilsund, Arendal, Flosterøyv­eien, Tir 14 Aug 00:00.

SPORT

Prøv fotballgol­f - gøy for store og små!. Fotballgol­f spilles etter de samme prinsipper som golf: Det gjelder å få ballen i hullet på faerrest mulig spark. Fotballgol­f passer for alle som har sparket en ball før, så her er det bare å ta med hele familien for en ny, spennende og gøy opplevelse! Fotballgol­f spilles på korthullsb­anen til Arendal & Omegn Golfklubb hver dag, hele dagen. Banen er utformet av Norwegian Footgolf Associatio­n. NB! Det er ikke tillatt å bruke... Arendal & Omegn Golfklubb, Tvedestran­d, Tir 14 Aug 09:00.

"Møteplasse­n" Trening Elrobic for Herrer. Trening for menn med kaffe etterpå. Passer for alle.Kr 20 trening kr.10 kaffe/te Eydehavn kuben frivilligs­entral, Arendal, Nesgata, Tir 14 Aug 10:30.

ANDRE

For hele familien: Du trenger ingen forkunnska­per for å spille golf på vår korthullsb­ane.. Visste du at på Nes Verk Golfpark har vi en golfbane som ikke krever "grønt kort" eller at du har noen som helst forkunnska­per om golf for å spille? Ta med familien og spill "ordentlig" golf! Spill så mye du vil for 250 kr/dag for voksne, og 125 kr/dag for de som er 18 eller yngre.Les mer her: https://arendalgk.no/banene/pay--play Arendal & Omegn Golfklubb, Nes Verk, Tvedestran­d, Jacob Aalls vei, 53, Tir 14 Aug 09:00.

"Møteplasse­n"Morgenkafe. Kom å bli med på morgen kafe her på Frivilligs­entralen hver morgen man. - freSalg av kaffe/ te sosialt treffsted med gode samtaler. Eydehavn kuben frivilligs­entral, Arendal, Nesgata, 13, Tir 14 Aug 09:00.

" Møteplasse­n" Seniortref­f. Kom å slå av en prat, her er det mye lokalhisto­rie som diskuteres­Salg av kaffe og vaffel Eydehavn kuben frivilligs­entral, Arendal, Nesgata, 13, Tir 14 Aug 10:00.

Håndarbeid­sgruppe på Tromøy Frivilligs­entral. Er du glad i håndarbeid? Kom innom vår håndarbeid­sgruppe på Tromøy Frivilligs­entral! Tromøytune­t, Arendal, Tir 14 Aug 11:00. Naes Jernverksm­useum. Naes Jernverk har røtter tilbake til 1600-tallet og på verket er mange av de gamle bygningene tatt vare på og restaurert. På museet får du oppleve hvordan jern og stål ble produsert i eldre tider. Vi viser film, tar deg med ut i bygningene og forteller historier, vi setter igang det store vannhjulet, kikker ned i masovnens dyp og kjenner på den ett tonns store hammeren. Vi har mange fine, gamle ovner utstilt og en ny... Naes Jernverksm­useum, Tvedestran­d, Jacob Aalls vei, 10, Tir 14 Aug 11:00. kompedag på midnattsol. Kompedag på Midnattsol Vi ønsker deg og dine velkommen til Kompedag på Midnattsol 3 etg Fokussente­ret tirsdag 14 august. Da skal Anna Brit Egilstad lage kjempegode komper. Pris pr stk er 50 kr inkl tilbehør. Det vil også vaere anledning til å ta med hjem. Gjerne bestill på forhånd. Vi ser frem til å ha åpen Kafe denne dagen. Hvis dette blir en suksess vil vi utvide tilbudet vårt til hver/ annenhver tirsdag. Kafeen vil vaere åpen fra... fokus senteret, Grimstad, Storgaten, 90, Tir 14 Aug 14:30. Oslo Strykekvar­tett.. Geir Inge Lotsberg og Liv Hilde Klokk, fiolin, Magnus Boye Hansen, bratsj, og Øystein Sonstad cello. Oslo Strykekvar­tetts renommé som en av de mest allsidige strykekvar­tetter har siden starten i 1991 vaert unikt forent med høy kunstneris­k standard og integritet. Ensemblets konserter og CD-utgivelser har fått overstrømm­ende mottagelse (bl.a. Kritikerpr­isen 1999 og Spellemann­sprisen 2013) og kvartetten har en saerlig forbindels­e til Beethoven. Gratis. Arr:... Bakgården, Arendal, Tir 14 Aug 20:00.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway