Agderposten

Bølgene går høyt rundt Tarzan-flåte

Da Lillesand kommune fikk området rundt Guttebukta var avtalen at det ikke skulle bebygges. Tarzan-flåten kan vaere i strid med den avtalen som da ble inngått.

- Thor Børresen, Lillesands-Posten

Tarzan-flåten har vaert et populaert innslag i sommerbyen Lillesand. Naboer melder imidlertid til kommunen at flåten har vaert til sjenanse og ber nå om at det vurderes en annen plassering som kan vaere permanent. I den forbindels­e henvises det også til avtalen fra 1995 da kommunen fikk overdratt området som friområde.

Følger ikke retningsli­njene

Det skapte bølger da naboer etter utplasseri­ngen klagde til kommunen. Ordfører Arne Thomassen tok da grep og det ble besluttet at reglene skulle presiseres gjennom tydeligere skilt og at Røde Kors skulle kjøre innom på sine patruljer.

Tar grep

Nå melder imidlertid naboene tilbake at det gjennom hele sesongen har vaert folk som ikke har respektert skiltingen om at bruken skal opphøre 22:00 og at barn under 12 år skal vaere i følge med voksne.

– Det har dessverre vaert flere tilfeller hvor flåten har vaert i bruk på kvelder og netter og i stummende mørke. Dette har vaert til stor sjenanse og medført veldig mye støy i tillegg til at det er et stort sikkerhets­messig problem. Vi ser også at barn under 12 år benytter flåten uten tilsyn av voksne. Men heldigvis har det ikke ført til ulykker ennå, skriver den naermeste naboen til anlegget i en henvendels­e til ordføreren, hvor de tar opp at de som berørt part ikke ble kontaktet eller varslet om plassering­en på forhånd. De mener Julebauen ikke er det rette stedet for denne aktivitets­flåten og ber om at man finner et annet sted for en permanent plassering.

– Vi har nevnt tidligere i møte med ordfører Arne Thomassen at kommunen må se på alternativ­e førtøyning­ssteder for flåten. En mulighet er Slåttholme­n som vi mener vil vaere et godt egnet sted for flåten. Man kan lage et aktivitets­senter på og rundt holmen som vil kunne bli til glede for Lillesands befolkning og tilreisend­e i fremtiden. Vi har informert Redningsse­lskapet om våre erfaringer og synspunkte­r og ber Lillesand kommune gå i dialog med Redningsse­lskapet for å finne et permanent og egnet sted for aktivitets­flåten, skriver naboene.

Avtale

Tarzan-flåten har vaert mye diskutert på sosiale medier og mange har hevdet at naboene som klaget sto alene. Nå viser det seg at det ikke er tilfellet. To andre naboer gir nå uttrykk for at de opplever bruken som uønsket.

Familien som i sin tid overdro arealet til kommunen gjør det i et eget skriv klart at de anser plassering­en av Tarzanflåt­en er i strid med avtalen som den gang ble inngått.

– I 1995 ble det som i dag er friområde (badeplass og plen) gitt av oss til Lillesand kommune, som friområde. Mot at det ikke skulle bebygges eller beplantes. Plassering av Tarzanflåt­en føler vi er ett brudd på denne avtalen. I 23 år har området fungert utmerket med bading på dagen og ro om natten. Etter etablering av flåten er området blitt døgndrift, reglene blir ikke fulgt. Vi ønsker å ha området slik avtalen var, skriver de i sin henvendels­e til kommunen. ▶

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway