Agderposten

Imamen beskyttet ant iislamiste­ne

Mens imamen og moderate krefter fra moskeen i Arendal prøvde å beskytte antiislami­stene fra SIAN, valgte 50 demonstran­ter å vende dem ryggen.

- ▶ Arne Ingmar Eggen aie@agderposte­n.no

Politiet var forberedt på at det ville bli bråk da antiislami­stene fra SIAN også i år fikk sette opp stand på det som gjerne blir kalt demokratie­ts dansegulv.

Og bråk ble det – bare minutter etter at SIAN-standen hadde åpnet klokken 14.00

Men mens imamen og moderate krefter fra moskeen i Arendal forsøkte å roe ned gemyttene – for å beskytte det de mener er antiislami­stenes demokratis­ke rett til å si hva de mener, valgte rundt 50 demonstran­ter å vende SIAN ryggen.

Dette fordi SIAN ifølge lederen for demonstran­tene, Anwar Bitar, tråkker over en grense for hva som kan aksepteres av ytringer.

Selv i et moderne demokrati som Norge.

Vendte SIAN ryggen

Gjennom hele mandagen var politiet i full beredskap for å avverge nye episoder.

Med to pansrede kjøretøy – der politiet oppbevarte både skjold og våpen, var de klare til å takle enhver situasjon som måtte oppstå.

Så da et 50-talls demonstran­ter stilte opp klokken 17.00 ved SIAN-standen – med plakater som erklaerte Arendal som en rasismefri sone, hadde politiet også forberedt en slik situasjon.

Vennlig ble demonstran­tene med SV-politikere­n Anwar Bitar i spissen anmodet om å flytte seg ca 15 meter fra standen der antiislami­stene i SIAN sto og delte ut sine løpesedler.

Fra den andre siden av gaten vendte Anwar Bitar og de andre demonstran­tene SIAN-aktivisten­e ryggen.

Moderate krefter

Mens politiet under Arendalsuk­a i fjor ikke virket forberedt på spetakkele­t som kunne oppstå – som til slutt endte med at antiislami­stene i SIAN ble bortvist fra byen, var politiet i år tilsynelat­ende godt forberedt.

Arrangøren av Arendalsuk­a 2018 hadde også forberedt seg godt på det som måtte komme:

Rundt SIAN-standen kretset det hele dagen moderate krefter fra moskeen i Arendal.

Med sine vester – med påskriften «Dialogvert», roet de effektivt ned gemyttene der det kunne ble tilløp til bråk.

Blant disse moderate kreftene stilte også imamen ved moskeen i Arendal, Mohammad Said Koundakji.

Ved minst en anledning gikk han inn i direkte konfrontas­jon med en av innvandrer­ungdommene angivelig hisset seg opp over brosjyrene på SIAN-standen.

Om sitt engasjemen­t for å beskytte antiislami­stene i SIAN mot trusler og angrep, sier imam Mohammad Said Koundakji dette:

– Vi ønsker å vaere med på å beskytte dem for at de også skal ha sin demokratis­ke rett til å ytre seg.

– De skal vite at vi – til tross for at vi ikke er enige i alt, elsker dem, konkludere­r han.

 ??  ?? MANGE BENYTTET MANDAGEN TIL EN BYSLENG. STATSRAADE­N – SISTE FINPUSS GJØRES. FOLK HADDE ALLEREDE MANDAG FORMIDDAG FUNNET VEIEN TIL ARENDAL SENTRUM.
MANGE BENYTTET MANDAGEN TIL EN BYSLENG. STATSRAADE­N – SISTE FINPUSS GJØRES. FOLK HADDE ALLEREDE MANDAG FORMIDDAG FUNNET VEIEN TIL ARENDAL SENTRUM.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? GODT RUSTET: Politiet var godt rustet til å takle situasjone­ne som også i år oppsto utenfor SIAN-standen i Arendal sentrum.
GODT RUSTET: Politiet var godt rustet til å takle situasjone­ne som også i år oppsto utenfor SIAN-standen i Arendal sentrum.
 ??  ?? VENDTE SIAM RYGGEN: Rundt 50 demonstran­ter valgte å vise sin motstand mot antiislami­stene i SIAN med å vende dem ryggen.
VENDTE SIAM RYGGEN: Rundt 50 demonstran­ter valgte å vise sin motstand mot antiislami­stene i SIAN med å vende dem ryggen.
 ??  ?? BESKYTTET SIAN: Imamen ved moskeen i Arendal, Mohammad Said Koundakji, var ikke redd for å gå inn i direkte konfron- tasjon med innvandrer­ungdom for å beskytte antiislami­stenes demokratis­ke rett spre budskapet sitt.
BESKYTTET SIAN: Imamen ved moskeen i Arendal, Mohammad Said Koundakji, var ikke redd for å gå inn i direkte konfron- tasjon med innvandrer­ungdom for å beskytte antiislami­stenes demokratis­ke rett spre budskapet sitt.
 ??  ?? ENSOM SVALE: Helt alene er SIAN-standen i år plassert
ENSOM SVALE: Helt alene er SIAN-standen i år plassert

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway