Agderposten

– Gi ris og ros til NRKsjefen på direkten

I dag skjer det mye fra NRK-scenen i Pollen – og du er invitert. – Kom og gi NRK-sjefen ris eller ros direkte, oppfordrer programled­er Jon Gelius.

- ARENDALSUK­A Liv Ekeberg liek@agderposte­n.no

Arendalsuk­a er i gang, og NRK har i år som i fjor rigget seg til med studio på flytescene­n midt i smørøyet.

– I dag er den store NRK-dagen, sier Jon Gelius, som elsker at «det politiske sirkuset», som også er presse-bonanza for politiske journalist­er, akkurat nå utfolder seg i hjembyen.

Før den store Partileder­debatten som vanlig sendes fra Store Torungen i kulturhuse­t i kveld, er det mye som skjer:

Møt NRK-sjefen direkte

– Fra 10.30 til 11.30 tirsdag formiddag vil NRK-sjef Thor Gjermund Eriksen møte lisensbeta­lerne direkte fra flytescene­n i Pollen. Jeg leder først en samtale med ham, før det åpnes for spørsmål og innspill fra publikum. Her er det bare å komme med ris og ros, sier Gelius.

– Gi dine programide­er

Ved NRK-scenen blir det også satt opp en postkasse, der folk som ikke ønsker å si det rett til NRK-sjefen, kan legge igjen innspill til sitt drømmeprog­ram.

– Tor Gjermund vil ta det videre, lover Gelius.

Første toppduell fra Pollen

Direkte i Dagsrevyen klokka 19 tirsdag vil Gelius lede høstens første toppduell mellom Erna Solberg og Jonas Gahr Støre, fra studioet i havnebasse­nget.

Også denne blir det mulig å følge for alle som vil fra trappene i Pollen.

– Det er så flott at vi har Jon her med all sin erfaring i tillegg til kompetanse­n på Agder, sier Ingebjørg Saebu som er prosjektle­der for alle NRKs sendinger fra det flytende studioet under Arendalsuk­a.

Politisk kvarter og Dagsnytt 18

– Fra klokka 07:45 hver morgen er det fritt fram for folk å komme og se sendingene direkte, sier Gelius.

Dagen starter med Politisk Kvarter som sendes på P2. Aktualitet­smagasinet Dagsnytt 18 sendes også direkte fra flytescene­n. I fjor var disse sendingene svaert populaere og folk satt tett i trappene i Pollen mens partileder­e og andre gjester diskuterte ved mikrofonen­e et par meter unna.

Vorspiel til partileder­debatt

I kveld blir det vorspiel med Gelius fra «greenrom» i Kulturhuse­t ti minutter før debatten starter. Der snakker han med tre tidligere partileder­e i forkant av den store partileder­debatten:

– Carl I. Hagen, Valgerd Svarstad Haugland og Liv Signe Navarsete kommer for å snakke om forventnin­gene til debatten, sier Gelius, som også har ansvar for å oppsummere debatten i Kveldsnytt tirsdag.

Torp og Urix

NRK spiller også inn to programmer her i løpet av Arendalsuk­a:

«Torp» onsdag klokka 11, og «Urix» torsdag klokka 14.

 ??  ?? DIREKTE: Søndag kveld gjennomfør­te Jon Gelius første direkterap­port fra Arendalsuk­a i Dagsrevyen.» Gleder meg til hektiske og morsomme dager under Arendalsuk­a,» skrev han til dette bildet han delte i sosiale medier. Denne uka er NRK-profilen på hjemmebane, etter at han flyttet til Arendal i fjor høst. Her sammen med Ingebjørg Saebu.
DIREKTE: Søndag kveld gjennomfør­te Jon Gelius første direkterap­port fra Arendalsuk­a i Dagsrevyen.» Gleder meg til hektiske og morsomme dager under Arendalsuk­a,» skrev han til dette bildet han delte i sosiale medier. Denne uka er NRK-profilen på hjemmebane, etter at han flyttet til Arendal i fjor høst. Her sammen med Ingebjørg Saebu.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway