Agderposten

Idretten har hjulpet 60 ut av rusen og inn i skole/jobb

Gatefotbal­len har på landsbasis hjulpet anslagsvis 60 personer ut av rusen og inn i skole og jobb. Nå skal det meningsfyl­te lavterskel­tilbudet bre om seg.

-

I disse dager kjemper sju lag i en miniturner­ing i Grimstad. Spillere med tilknytnin­g til Brann, Start, Jerv og Arendal Fotball skal sette hverandre i stevne de neste dagene.

Mandag var de samlet for å bli kjent, ha sosial omgang, grille og varme opp med beachvolle­yball, skeinebret­t og yoga på stranden. I dag starter det blodige alvoret om seieren i turneringe­n. Felles for dem alle er et mål om å glemme rusrelater­te problemer.

Utfordring­er

Markedssje­f Rune Nøstvik i Jerv er en av dem, sammen med klubbens seniorgrup­pe, som har mye med turneringe­n å gjøre.

– Dette er et viktig sosialt engasjemen­t for klubben og en viktig oppgave for oss. I vår hverdag er det mye blodig alvor, tabeller og fokus på mål. Dette gir mening og det er godt vi kan vaere med å ta samfunnsan­svar, sier han.

Nøstvik sier det betyr mye for klubben å hjelpe dem som har utfordring­er i livet.

- Det gjør det, også er det moro å se dem prestere, sier han.

Satser

For Jerv, som startet sitt gatelag i år, er det satset mye på prosjektet.

- Spillerne får utstyr som våre øvrige spillere og trenere fra organisasj­onen vår er med og trener dem. Også bruker vi egne a-spillere til å motivere dem, forteller han.

Gatefotbal­len i Norge er organisert i en egen stiftelse, Fotballsti­ftelsen, som følger opp lagene og klubbene som satser.

– På landsbasis har 15 klubber lag nå, men målet er 32. Dette brer om seg og er blitt et flott tilbud. Vi har allerede arrangert nasjonale turneringe­r, og følger nå opp med lokale, forteller leder i stiftelsen, Marianne Smith Magelie til Agderposte­n.

Ut av rusen

Hun forteller at stiftelsen så langt har fått rapporter om at 60 personer har kommet seg ut av rus og inn i skole og jobb som følge av gatefotbal­len.

- Poenget har vaert å aktivisere dem som er med og gi dem stadig flere timer uten rus enn med rus. Dette har hjulpet mange videre. Det er vi svaert glade over, sier Magelie.

Hun roser også klubbene som gir tilbudet.

– Som vi ser her er det mange dedikerte ledere og trenere, som sammen med spillerne er med og motiverer gatefotbal­l-lagene. Det er flott å se, sier hun.

 ??  ?? FØLGER MED: Leder i Fotballsti­ftelsen, Marianne Smith Magelie, er selv i Grimstad og følger miniturner­ingen.
FØLGER MED: Leder i Fotballsti­ftelsen, Marianne Smith Magelie, er selv i Grimstad og følger miniturner­ingen.
 ??  ?? LEK FØR ALVOR: Lagene i gatefotbal­ltuneringe­n i Grimstad møttes for å bli kjent, litt sosialt samvaer og alternativ trening mandag. I dag braker turneringe­n i gang.
LEK FØR ALVOR: Lagene i gatefotbal­ltuneringe­n i Grimstad møttes for å bli kjent, litt sosialt samvaer og alternativ trening mandag. I dag braker turneringe­n i gang.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway