Agderposten

Muslimske Mohammed tar SIAN i forsvar

Momammed Tamer Alshurafa (21) er selv muslim og bruker fritiden sin til å beskytte antiislami­stene i SIAN slik at de også skal ha sin ytringsfri­het under årets Arendalsuk­e.

- Arne Ingmar Eggen aie@agderposte­n.no

– Jeg forstår et noen lurer. Men for meg er dette like viktig som å beskytte alle andre som ønsker å ytre seg i et demokratis­k samfunn, smiler 21 år gamle Mohammed Tamer Alshurafa. Hver dag denne uken har han vaert å finne som såkalt «Dialogvert» i naerheten av deltagerne på SIAN-standen som forteller at mans egen profet var en terrorist og at sharialove­ne vil vaere gjeldende rett når muslimene har overtatt Norge. – De må få lov til å mene hva de vil. Jeg vet hvem jeg er og hva jeg står for, sier 21-åringen.

Religion ikke tema

Etter at han i 2011 kom til Norge som flyktning, har Mohammed Tamer Alshurafa brukt mye tid på å laere seg norsk kultur og styresett.

Over alt har han følt seg velkommen og ønsker derfor å gi noe tilbake til dette landet som tok så hjertelig imot en familie på flukt.

Det siste året har han tjenestegj­ort i Kongens Garde.

Ikke med et eneste ord opplevde han å bli diskrimine­rt på grunn av sin kultur eller religion.

– Religion var aldri et tema. Vi fikk tilbud om et eget bønnerom og mat som ikke kommer i konflikt med vår tro. Utover dette opplevde jeg en militaertj­eneste som var helt liktjenest­en til alle de andre jeg var sammen med, sier han.

Vil bli politi

Nå vil han inn på politiskol­en. Men ettersom opptakskra­vene er strenge, må han bruke det neste året på å forbedre noen av karakteren­e han fikk på videregåen­de skole.

På spørsmål om hvorfor han ønsker å bli akkurat politi, svarer han raskt:

– Jeg opplever at norsk politi er der for å skape trygget for alle – uansett hvem du er. Her i Norge er ikke politiet noe som

Staten bruker mot deg.

Med det voldsomme oppbudet av politi han har opplevd under Arendalsuk­a, er han bare blitt ende mer imponert over hvordan politiet arbeider.

Så fort ting drar seg litt til, er de der. Men når ting har roet seg, forsvinner de like fort ut igjen.

– Norsk politi er dyktige, sier han.

Vil vaere der for alle

Selv om det de siste dagene er blitt mye fokus på SIAN – etter at det den første dagen dro seg litt til, understrek­er 21-åringen at han ønsker å vaere der for alle.

– Jeg er her for å sørge for at alle skal ha en positiv opplevelse mens de er på Arendalsuk­a 2018. Selvfølgel­ig gjelder dette også deltakerne fra SIAN, sier han.

Agderposte­n: – Hvordan opplever du at andre muslimer ser på din rolle her på Arendalsuk­a 2018.

Mohammed: – I begynnelse­n fikk jeg noen reaksjoner. Men da jeg forklarte hva som var min rolle – at det ikke er å gi min støtte til SIAN, men for å bidra til at alle får bruke sin ytringsfri­het her på Arendalsuk­a, har jeg bare fått positive tilbakemel­dinger.

Agderposte­n: – Hva tenker du selv om budskapet som SIAN fremmer?

Mohammed: – Så lenge det ikke er i strid med norsk lov, må de få til å mene hva de vil.

SIAN: Positivt konsept

Heller ikke talsmann for SIAN, Lars Thorsen, har noe imot at de såkalte «Dialogvert­ene» står der.

– Konseptet er veldig positivt. Vi får ro til å snakke med folk uten elementer som stadig forstyrrer, slik vi opplevde i fjor, sier han.

At det må en imam inn – for å roe ned gemyttene når innvandrer­ungdom lager bråk, synes han ikke er bra.

– Det er selvfølgel­ig politiet innvandrer­ungdommene skal lytte til og respektere. Ved bruken av en imam, setter man på mange måter norsk lov til side. Da er vi jo på god vei til å innføre en sharialov, der presteskap­et forvalter loven og fungerer som både politi og dommer. Til tross for disse innvending­ene, opplever han heller ikke noen problemer med politiet. Agderposte­n: – Men det er

mye politifolk her?

Thorsen: – Jeg opplever dette som en realitetso­rientering fra politiets side. Når trusselbil­det skjerpes, må også de skjerpe sikkerhete­n. Slik er det dessverre blitt. Agderposte­n: – Hvordan opplever du det når politiet griper inn?

Thorsen: – Jeg opplever at de har en svaert dempet tilstedeva­erelse. Men når noe utvikler seg, er de hands on.

 ??  ??
 ??  ?? BESKYTTER: Mohammed Tamer Alshurafa (21) er ikke enig i budskapet som antiislami­stene i SIAN fremmer, men er villigtil å bruke hele fritiden sin for å beskytte deres rett til også å kunne ytre seg på Arendalsuk­a.
BESKYTTER: Mohammed Tamer Alshurafa (21) er ikke enig i budskapet som antiislami­stene i SIAN fremmer, men er villigtil å bruke hele fritiden sin for å beskytte deres rett til også å kunne ytre seg på Arendalsuk­a.
 ?? FOTO: ARNE INGMAR EGGEN ??
FOTO: ARNE INGMAR EGGEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway