Agderposten

Lima i Norge

- Tore Ellingsen toel@agderposte­n.no

sen er for det svenske valget, og hvordan man jobber for demokratie­t og en politisk møteplass som Arendalsuk­a, sa han til Agderposte­n.

Han hadde ikke rukket å se så mye av byen og arrangemen­tene, men var klar over at den norske avleggeren har sin inspirasjo­n fra Almedalsve­ckan.

– Jeg gleder meg over at Almedalsve­ckan kan spres hit til Arendal og til Folkemødet på Bornholm. Vi trenger slike arenaer hvor vi som politikere møter velgere, naeringsli­v, interessef­oreninger og mange andre, i direkte kontakt. Dette er et veldig bra demokratis­k torg for det demokratis­ke samfunnet, mente SDpolitike­ren som sin unge alder til tross, allerede har en periode bak seg i Riksdagen.

Han sto ved siden av Tor Mikkel Wara under debatten og påvirkes og eventuelt inspireres SD av Frp i Norge, selv om de to partiene har ulikt opphav og historie, men har ulike grader av innvandrin­gskritikk og høyrepopul­isme felles?

– Vi har ikke noe formaliser­t samarbeid med Frp. Men på det uformelle planet, utveksler vi erfaringer og vi prater sammen, blant annet i Nordisk råd. Så sent som i forrige uke var jeg vert for et sommermøte med våre samarbeids­partier som for eksempel Dansk Folkeparti, og vi ser hvordan de forhandlet både med høyreog venstre siden i Danmark, fortalte Emilsson.

Han mener de henter inspirasjo­n fra dem som har regjerings­erfaring, som Frp, og fra Dansk Folkeparti som påvirket regjerings­forhandlin­gene.

Valget tror han blir svaert jevnt, med en noe kaotisk situasjon etterpå.

– Men vi er beredt til å snakke med alle partier, så får vi se hvordan de øvrige svenske politikern­e stiler seg til det, sa Aron Emilsson. ▶

 ?? FOTO: ELISABETH GROSVOLD ?? Tor Mikkel Wara (Frp), Raymond Johansen (Ap), Ingjerd Schou (H) og Audun Lysbakken (SV).
FOTO: ELISABETH GROSVOLD Tor Mikkel Wara (Frp), Raymond Johansen (Ap), Ingjerd Schou (H) og Audun Lysbakken (SV).
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway