Agderposten

Til kamp mot bilbrenner­e

Fire ny biler gikk natt til onsdag opp i flammer i Sverige. Statsminis­ter Stefan Löfven gikk natteravn og lover økt kamp mot kriminalit­et.

-

To biler ble påtent i Västre Frölunda i Göteborg i løpet av en halvtime natt til onsdag, i det samme området der flere biler ble påtent natt til tirsdag.

Også i Mölndal utenfor Göteborg brant en bil, og noen minutter senere kom det nok en melding om en bilbrann i på Norrby i Borås.

Det er uklart om de siste brannene kan knyttes direkte til de naermere 100 bilene som ble påtent og vandaliser­t natt til tirsdag, men ifølge operasjons­leder Johan Ljung i Väst politidist­rikt er det mye som tyder på det.

– Det er samme framgangsm­åte som de tidligere brannene. Noe er slengt på bilene, og så har de begynt å brenne, sier han.

Politiet pågrep tirsdag to ungdommer på 16 og 21 år fra Frölunda, mistenkt for å ha tent på flere biler.

Flere andre ble også innbrakt, og under avhør av dem framkom det opplysning som førte til at en svensk 19-åring ble pågrepet av tyrkisk grensepoli­ti tirsdag.

Ifølge Göteborgs-Posten kom 19-åringen da fra Sverige, og han vil bli returnert til svensk politi onsdag.

Sverige går til valg 9. september, og bilbranner er ikke uventet blitt et hett tema i valgkampen.

Iført natteravne­nes lett gjenkjenne­lige gule jakke fikk Stefan Löfven en innføring i hvilke problemer forstaden sliter med, blant annet den høye ungdomskri­minalitete­n.

– Dette er en svaert viktig virksomhet. At voksne viser seg ute om nettene og skaper trygghet og kontakt med ungdommene, sa han.

Löfven lovet at han og Socialdemo­kraterna vil slå hardt ned på kriminalit­et og vise at det ikke er akseptabel­t. (©NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway