Agderposten

Trist å se hvordan debatten utvikler seg

- Tore Emil Løvseth

Det hele startet i Agderposte­n 7.juli med et uskyldig innlegg fra Trond Ali Linstad, hvor han til og med fremholdt at homofili skal både godtas og respektere­s. Men han hevdet at det ikke var naturlig, og derfor bør han iflg. Per Anders Torvik Langerød (10. juli) «ta naturfag om igjen», fordi også «dyr har homofile relasjoner». Jeg tror vi alle skal vaere glad for homofili ikke var «normalt» for et par hundre år siden. For hvis LHL har rett i at «de normale» utgjør over 95% ville Norge vaert tynt befolket i dag.

Det er trist å se hvordan debatten har utviklet seg til å bli en heksejakt mot «de kristne» som om det var en homogen gruppe hvor alle tenkte likt og mobbet og fordømte homofile. Nå har «de homofile» vaert gjenstand for mobbing og trakasseri­ng i årevis, og vet godt hva det kan gjøre med mennesker. Men så snart de selv har kommet «ut av skapet» blir de selv mobbere. Det er nok ikke bare i naturen at hakkeorden gjør seg gjeldende.

Når det gjelder Erik Myres innlegg fra 8. august så kunne mye vaert sagt, men det har liten hensikt å diskutere de «banale analogiene» som han kaller det. Han drar frem masse eksempler fra den gamle pakts tid, og har kanskje ikke fått med seg at vi dag lever i den nye pakt. Som historiebo­k har Bibelen naturlig nok begrensnin­ger når flere tusen år skal få plass, men så ble heller ikke Bibelen skrevet for å øke vår kunnskap, den ble skrevet for å forandre våre liv.

Myre reagerer også sterkt på at «de kristne» bruker Guds ord som «lovverk og rettesnor». Hvis han hadde lest litt mindre i GT og litt mer i NT ville han blitt overrasket over hvor mange bud som er uttrykt i det norske lovverk.

Felles for «de homofile» og deres forsvarere er at «de kristne» fordømmer deres levesett, med det er jo slett ikke tilfelle! Det er Guds ord som fordømmer! Det er Bibelen som sier at homofilt samliv er en styggedom, så de som ikke er enige kan ta det opp med forfattere­n, ikke mobbe de som tror på Guds ord!

Du kan velge om du vil vaere en kristen eller ikke, men som kristen kan du ikke leve ut en homofil legning – da er du ikke kristen, så enkelt er det. Det er heller ikke slik at Guds ord fordømmer homofile, det er fullt mulig for en homofil å vaere kristen, men man kan bare ikke leve ut en slik legning. At vi alle faller i synd er en ting, det er tilgivelse å få så sant vi bekjenner vår synd og prøver å forbedre oss. En helt annen ting er å bevisst velge å leve et liv i synd, da erkjenner vi ikke at det er synd, og har heller ingen intensjone­r om å endre på det.

Det er helt opp til den enkelte hva han eller hun vil gjøre med livet sitt, og her i landet er det til og med frihet til å gjøre nettopp det, så lev det livet dere ønsker, men slutt å mobbe andre som også ønsker å leve slik som de vil.

Jeg vil avslutte med et sitat fra Myres innlegg, og håper at ikke bare «kristne fanatikere», men at alle kan ta det til sitt bryst:

«Våkne opp nå kristne fanatikere, det er 2018! Bruk livet på nestekjaer­lighet og sørg heller for at du selv holder stien din ren.»

Her er vi helt enige!

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway