Agderposten

Hvorfor må noen vaere veggpryd?

Under Arendalsuk­a finnes det en «politikerg­ate» der de politiske partiene står samlet. Dette samler det essensiell­e i Arendalsuk­a på ett sted, så kommer alle organisasj­onene utover derfra.

- Liv Heidi Arnesen, bystyrerep­resentant, Pensjonist­partiet Ingebjørg Godskesen, 1. nestleder i Pensjonist­partiet

Men: Alle politiske partier FÅR IKKE vaere med i denne politikerg­ata. Bare partier som er represente­rt på Stortinget får stå der, de andre partiene spres ut blant organisasj­onene på andre steder i Arendal.

Hvorfor nektes de

minste partienes stemme å hørt i politikerg­ata? Det kan jo hende vi kunne bidra med noe nytt? Mange av de mindre partiene sitter jo både i kommunesty­rer, bystyrer og fylkesting, men de skal allikevel ikke regnes med blant politikern­e? Men Universite­tet – Fagforenin­ger – Folkehøysk­ole mfl., altså «organisasj­oner» får lov til å stå i politikerg­ata. Litt vanskelig å forstå logikken til politisk ledelse i byen.

Det samme er

det med «den politiske timen» på kanalplass­en. Der får også bare partier som er represente­rt på stortinget bringe frem sitt budskap. Vi andre får aller nådigst lov å si noe på teaterplas­sen. Vi skal for all del klare å få sagt vårt, - men vil vi virkelig ha det på denne måten??

Hvorfor blir ikke

alle registrert­e politiske partier behandlet likt i Arendalsuk­a av politisk ledelse?

Er de store partiene redd for konkurrans­e? Blir ikke diskusjone­n bedre om alle får delta? Det kunne jo til og med hende vi sammen kommer frem til bedre ideer og nye tanker. Jo flere vi er sammen, sang vi så fint da vi var barn, jo gladere vi blir, men her blir vi holdt utenfor. Men vi i

Pensjonist­partiet mener at jo flere som trer inn på dansegulve­t og tar del i rytmen, jo bedre blir dansen.

 ?? ILLUSTRASJ­ONSFOTO FRA ARENDALSUK­A ??
ILLUSTRASJ­ONSFOTO FRA ARENDALSUK­A
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway