Agderposten

– Nick Cave i jazzversjo­n

Jazzede versjoner av Beach Boys, ABBA og Nick Cave. Trioen Rags & Silks gir deg det gratis.

- Liv Ekeberg liek@agderposte­n.no

– Jeg vet litt om hva som rører seg i jazz-Norge. Denne trioen har fått så ypperlige anmeldelse­r i Trøndelag, og så fikk Kirsti i fjor Huke Radka Toneff-prisen som gjorde henne enda mer interessan­t, forteller Frank Kvarstein i Arendals kommunes kulturenhe­t, som har hånd om kulturprog­rammet under Arendalsuk­a.

Prisbelønn­et trio

Det er første gang trioen Om Rags & Silks besøker Arendal.

– Men Ola Kvernberg på fiolin kjenner nok noen i Arendal til fra før. Han var her sammen med Tora Augestad under Arendalsuk­a i fjor da de ga konserten «Music for a Viled» med kabaretmus­ikk basert på Berthold Brects låter. Da var det smekkfullt, forteller Kvarstein.

Ikke vanskelig

Selv om konserten torsdag kveld er i sjangeren jazz, er dette av den veldig tilgjengel­ige sorten, forsikrer han.

– Absolutt. Disse gjør sine egner versjoner av kjente låter fra andre sjangre, som blant Nick Cave, ABBA, Beach Boys og Tom Waits, forteller Kvarstein.

Som alt i den politiske uka, er også konsertene gratis, og populaere. I løpet av fem dager er det like mange gratiskons­erter i Bakgården.

Mandag og tirsdag kveld var det klassiske konserter i Bakgården.

Først sørget Arve Tellefsen for stinn brakke.

– Da telleren i døra passerte 200, måtte vi avvise publikum. Konserten var en stor suksess, mange rørte mennesker, faktisk, sier Kvarstein.

Tirsdag fylte Oslo Strykekvar­tett Bakgården med godlyd og mennesker. Til tross for hard konkurrans­e fra Sirkus Sandberg på Madam Reiersen, var det fullt også den kvelden.

Fredag for de yngre

Onsdag kveld var det konsert med to av jentene i Katzenjamm­er sammen med Unni Wilhelmsen.

Fredag kveld er det Erlend Ropstad som kommer i Bakgården.

– Han kommer til oss i duoformat med en annen Erlend, nemlig Erlend Viken, som spiller fiolin. De spilte sammen på en konsert i Vigeland-museet i fjor, og det jeg hørte om den, bidro til at jeg booket dem, sier Kvarstein. – Vi prøver å booke slik at det skal vaere noe for alle, og vi legger vekt på å tilby kvalitetsa­rtister. Det er viktig for meg, sier Kvarstein.

 ?? FOTO: RAGS&SILKS ?? COVER I NY DRAKT: Sammen med den prisbelønt­e komponiste­n og fioliniste­n Ola Kvernberg og trommeslag­er Erik Nylander, tolker Kirsti Huke noen av sine favoritt-coverlåter. I dag kan vi høre dem gratis i Bakgården, som del av Arendalsuk­as kulturprog­ram.
FOTO: RAGS&SILKS COVER I NY DRAKT: Sammen med den prisbelønt­e komponiste­n og fioliniste­n Ola Kvernberg og trommeslag­er Erik Nylander, tolker Kirsti Huke noen av sine favoritt-coverlåter. I dag kan vi høre dem gratis i Bakgården, som del av Arendalsuk­as kulturprog­ram.
 ?? FOTO: ROPSTAD ?? ROST: Erlend Ropstad fortsetter å imponere og har kommet opp med en av sine fineste plater til nå, mente Aftenposte­n i fjor.
FOTO: ROPSTAD ROST: Erlend Ropstad fortsetter å imponere og har kommet opp med en av sine fineste plater til nå, mente Aftenposte­n i fjor.
 ?? FOTO: FRANK KVARSTEIN ?? POPULAER: Lang kø for å komme inn på Arve Tellefsen mandag.
FOTO: FRANK KVARSTEIN POPULAER: Lang kø for å komme inn på Arve Tellefsen mandag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway