Agderposten

Guds ledelse

- Arendal Frikirke Tlf. 90 15 33 61 Elin Hemnes

En av Bibelens fineste fortelling­er synes jeg er Guds ledelse av sitt folk 40 år gjennom ørkenen. Han løste de lenker som bandt israelitte­ne til tungt slaveri i Egypt og gikk med dem tilbake til deres eget land. Så står det i 2.Mosebok 13,21-22 at Herren gikk foran dem, om dagen i en skystøtte og om natten i en ildstøtte for å lede dem. Dette er et fint bilde på hvordan han leder sitt folk i dag. Jesus selv lovet å vaere med sine alle dager inntil verdens ende. Vår livsvei går gjennom vanskelig terreng, og vi er alle avhengig av en som viser vei og går med oss. I dag kan du legge din vei i Herrens hånd og stole på at han vil føre deg trygt fram på din livsvei – og føre deg trygt fram til det gode land. Han slipper deg ikke og gir deg aldri opp.

Halvard Myhren Kjaerlighe­tspakt

De rusler i stillhet ned til parken og stopper ved treet, som har et hjerte i barken.

Hit kommer de på samme tid, hvert eneste år, for å minnes en pakt fra ungdommens vår. Hun hadde lang flette og var sommerbrun, han hadde lys lugg og bart av myk dun.

Nå står de hånd i hånd sammen, og gjenopplev­er lykken ved trestammen.

De vet hva det vil si å streve, de vet hva det vil si å leve. Men løftet de gav hverandre, har laert dem å tilgi uten å klandre.

Blanke lykketårer faller ned, og gir naering til deres kjaerlighe­tstre.

Hun er 80, han er 85, de rusler i stillhet hjem.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway